Villehard Kuusamo redt wederom

De Silverdome Panters stonden afgelopen zaterdagavond in het Belgische Herentals op het ijs tegen de plaatselijke HYC. Het team van Jobert van Koot was gehavend vertrokken naar Belgiƫ met maar liefst negen afwezigen: Onder andere Jurryt Smid, Joy Turpijn en Ludek Skop werden node gemist.

In de beginfase ging de strijd gelijk op. Goalie Villehart Kuusamo hield zijn doel schoon en de vechtlust was zeker ook bij de Zoetermeerse formatie aanwezig wat resulteerde in een aantal mooie kansen. De eerste goal werd uit een man-meer-situatie gemaakt door Herentals speler Jacob Laliberte in de achtste minuut. Een verder uitloop van Belgische kant kwam zeven minuten toen de 2-0 door de nummer 11 van HYC, Jordy van Dyck, op het scorebord kwam. Op slag van rust werd het nog 3-0 door Mitch Morgan.

Voordeel

In het tweede part gingen de Silverdome Panters op zoek naar aansluiting in de score. Helaas was ook het vierde doelpunt in Herentals voordeel: Mitch Morgan passeerde voor de tweede keer in de wedstrijd de Panters goalie en deed dat in de 23ste minuut. Het eerste - en wat later bleek ook enige - doelpunt van de Panters kwam na 35 minuten op naam van Cas Staps die de Herentals goalie verschalkte.

Lat
Vers uit de rust waren de eerste kansen voor het team uit Nederland. Daarna was het de beurt van de Belgen, maar een puck op de lat is geen goal. Na twee keer lat was het in de 51ste minuut wel raak: Ook Jordy van Dyck scoorde zijn tweede goal van de avond en bracht de stand op 5-1. Er kwam ook nog een 6-1 toen Jacques de Ceuster vlak voor het eindsignaal nog wist te scoren. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de Amstel Tijgers op de speelkalender. Puckdrop in de Silverdome is dan om 20.00 uur.

tekst: Michel Streur