Sv Oosterheem (SVO) moest het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen Woudbrugge 1 in de 4e klasse A. SVO wist zijn laatste drie wedstrijden te winnen en ging vol vertrouwen het duel met Woudbrugge aan.

sv oosterheemSVO begon de wedstrijd wat matig. In het eerste kwartier viel er dan ook, op een paar kansjes na, niet veel te beleven. Na 15 minuten spelen kwam SVO wat beter in zijn spel en na een prima voorzet van aanvoerder Jasper van Vliegen kon spits Mark van Domburgh de 1-0 binnen koppen. Terwijl Woudbrugge nog op elkaar aan het schelden was, wist wederom Mark van Domburgh voor SVO uit een klungelsituatie in de 16 meter de 2-0 aan te tekenen (min 18). Woudbrugge deed in de 22ste minuut wat terug, door de 2-1 aan te tekenen. Maar lang kon Woudbrugge niet genieten van de aansluitingstreffer want na een prima soloactie kon Mark van Domburgh in de 30ste minuut zijn hattrick maken. En in de 40ste minuut mocht Fabio van Hek( na een schitterende soloactie waarbij hij vijf man wist te passeren) de 4-1 binnen schieten. En weer twee minuten later wist aanvoerder Jasper van Vliegen beheerst de 5-1 te maken. Ruststand : 5-1.

Thee

In de tweede helft leek het of SVO de buit al binnen dacht te hebben. Maar helaas voor SVO kwam Woudbrugge erg sterk terug na de theepauze. In de 50ste minuut maakte Woudbrugge de 5-2 en vanaf dat moment veranderde het wedstrijdbeeld. De wedstrijd werd steeds feller en harder en de arbiter wist niets anders te doen dan maar met kaarten te strooien. SVO liet Woudbrugge het spel maken en ging zelf op de counter loeren. Een verkeerde tactiek, want Woudbrugge scoorde in de 70ste minuut de 5-3 (pen), en in de 80ste minuut vanuit een vrije trap de 5-4. Toen ook nog uitblinker Mark van Domburgh rood kreeg (min 85) moest SVO alle zeilen bij zetten om de drie punten in Zoetermeer te houden. Woudbrugge kreeg nog de nodige kansen op de gelijkmaker maar faalde telkens in de afronding Uiteindelijk wist SVO toch de volle winst te pakken.
Volgend weekend speelt SVO uit tegen Van Nispen uit De Zilk.

Opstelling van trainer Fred van Dokkum ; Tim Wigchers, Michel Drenth, Wouter Stuurman, Michael Jongejan, Jasper van Vliegen, Dave Elderhorst, Timothy van Leeuwen, Mark van Domburgh, Jeffrey van Dokkum, Fabio van hek en Erwin vanBrandwijk.

Verslag : Rewin Hoeblal