De Zoetermeerse zwemvereniging WVZ kende dit weekend een zeer succesvol Nederlands Kampioenschap korte baan. Het NK werd gezwommen in het Prins Willem-Alexanderbad in Hoofddorp. Daar mochten verschillende leden van de zwemvereniging maar liefst acht keer het podium betreden om hun medaille op te halen.

Claire Verkijk (15) werd Nederlands Kampioene op de 200 meter wisselslag. Schoolslagspecialiste Tes Schouten (15) wist maar liefst drie zilveren medailles in de wacht te slepen op de 50, 100 en 200 schoolslag. Daarnaast wist Tes twee Nederlandse Records voor 16-jarigen te zwemmen op de 50 en 100 meter schoolslag. Valerie van Roon (18 jaar), eveneens trainend bij RTC-Amsterdam, wist een bronzen medaille op de 100 meter wisselslag op haar naam te schrijven.

Persoonlijke toptijden

Tijdens dit kampioenschap werd ook een flink aantal persoonlijke toptijden door diverse WVZ-zwemmers genoteerd. Zo wist Thomas Jansen als juniorzwemmer als vierde te finishen op de 1500 meter vrije slag bij de senioren. Daarnaast werd er een zesde finaleplaats bereikt door het estafetteteam 4x100 vrije slag dames.

ONK.2016.Claire Verkijk ONK.2016.Tes Schouten
Claire Verkijk (15) werd Nederlands Kampioene op de 200 meter wisselslag Schoolslagspecialiste Tes Schouten (15) wist maar liefst drie zilveren medailles in de wacht te slepen

Foto's: Kees-Jan van Overbeeke