Voetbal - DSO weet de zegereeks voort te zetten en stijgt naar de derde plaats in de competitie. De Zoetermeerders kwamen voor de rust voor en tegenstander HVC'10 deed er alles aan om de stand gelijkt te trekken. De kansen kwamen, maar DSO wist stand te houden.

Zaterdag 2C: DSO zet zegereeks voort en klimt naar derde plaats.
De Zoetermeerse formatie zette afgelopen weken een prima reeks neer. Winst op Soccer Boys en sv Honselersdijk en een overwinning op CVV Zwervers in de KNVB-beker moesten de ploeg van DSO vertrouwen hebben gegeven. Het succes werd zaterdag voortgezet met een overwinning op concurrent HVC’10.
HVC’10 behaalde in de afgelopen drie wedstrijden slechts twee punten. Het speelde tweemaal gelijk en verloor één wedstrijd. DSO daarentegen behaalde zes punten in de laatste drie wedstrijden. Er werd twee keer gewonnen en eenmaal verloren. Beide ploegen hadden voor aanvang van de wedstrijd een gelijk aantal punten.

DSO

Bijschrijft: Jeroen Heijdt (links) in actie voor DSO, Luc Doorewaard van HVC’10 komt net te kort

Alert
Vorig weekend ontsnapte de ploeg van Faizel Soekhai in de extra tijd aan puntverlies in Honselersdijk. Zaterdag had DSO het opnieuw niet gemakkelijk in het Westland. De ploeg van Pim van Hoorn was erop gebrand de drie belangrijke punten binnen te slepen. De Westlanders begonnen goed aan de eerste helft en Jack Binnendijk kreeg na vier minuten spelen de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar Camiel de Wit stond zijn succes in de weg en wist de bal van de achterlijn te halen.
Nadat DSO-speler Dylan Ligeon dit kunstje na een kwartier spelen herhaalde, kwamen de Zoetermeerders dan toch op voorsprong. Leslie van den Berg reageerde alert op een vrije trap, genomen door Tim Lamboo. Hij kopte de bal beheerst in de touwen en liet keeper Daniël van der Knijff kansloos: 0-1. Tien minuten voor rust kregen de Westlanders opnieuw een grote kans om de stand gelijk te trekken na een misser in de verdediging, maar de bal belandde in het zijnet.

Opluchting
In het tweede bedrijf kwam het meeste initiatief van de kant van HVC’10, dat een leuke pot voetbal op de mat legde. Een extra spits en opnieuw veel lange ballen zorgden ervoor dat de verdediging van DSO onder druk kwam te staan. Toch verscheen het team van trainer Soekhai af en toe gevaarlijk voor het doel van HVC’10, maar was het niet scherp genoeg in de afronding. Door de druk van HVC’10 moest de ploeg uit Zoetermeer inzakken, maar het bezweek niet en na 92 minuten spelen was de opluchting dan ook groot.
DSO stijgt door deze overwinning naar een derde plaats en gaat het in de tweede periode alleen aan de leiding.

tekst en foto: Eric de Wit