Ginkel Wouter vanIn een aantrekkelijke wedstrijd scoorden beide teams twee keer. DWO creëerde wel de meeste scoringsmogelijkheden, maar DSVP ging het beste om met hun spaarzame kansen. Tot en met de laatste minuut werd er van beide kanten gestreden voor de overwinning, maar Arie Bierman (kandidaat voor clubheld 2016: www.clubheld2016.nl ) moest na de wedstrijd het derde winstpunt van het veld rapen.

DWO trainer Ari van der Padt had de personele problemen door de vele blessures opgelost door Casper Schutte zijn debuut te laten maken, het talent Joep Roovers uit de B-jeugd op te roepen en ‘veteraan’ Wouter van Ginkel weer op te stellen. Edwin van der Veer en Bob den Outer speelden vanaf de aftrap. Er stond een waardig elftal dat op Wilskracht tegen Door Samenwerking Verkregen Pijnacker (DSVP) een overwinning wilde behalen!

Fiets

Tijdens de wedstrijd bleek dat ook de tegenstander met die bedoeling naar het Westerpark was gekomen. Ze waren met de bus, zodat ze ruim tijd hadden om de voorbespreking onderweg te laten plaatsvinden (13,2 kilometer met verkeerslichten). Met de fiets door het Balijbos zouden ze er immers veel sneller zijn geweest (5,9 kilometer zonder verkeerslichten) en al een warming up achter de rug hebben gehad. Misschien hadden een aantal DSVP-supporters dat wel gedaan en zo zich op een duurzame wijze tegen de kou geweerd. Voor het eerst was er sprake van nachtvorst en dat zorgde ervoor dat het veld er gladjes bij lag.

Derby

Vanaf de eerste minuut maakten beide ploegen scheidsrechter Kolsteren duidelijk dat er een echte derby van gemaakt zou worden en die handelde daar op prima wijze naar. Supporters kregen niet de gelegenheid om te praten over Trump of Zwarte Piet. Edwin van der Veer was de eerste die de derby aan den lijve ondervond. Door een lichte duw kwam hij onaangenaam in aanraking met het hekwerk rond het veld en gedurende de hele wedstrijd speelde hij met een pijnlijke schouder. Vaste waarden Lester van der Werf (51e minuut) en Mike Mulder (60e minuut) raakten in de tweede helft geblesseerd, maar onvriendelijk of onsportief was de wedstrijd nooit.

Handbal-aanval

Gevoetbald werd er natuurlijk ook. Zo kopte Lester in de twaalfde minuut uit een voorzet van Wouter van Ginkel recht in de handen van keeper Benard, schoot Jeroen Farber in de 17e minuut te zacht in en Wouter van Ginkel (19e minuut) tegen de binnenkant van de paal. Pas in de 26e minuut kreeg DSVP een kans en dat was uit een vrije trap. Maar keeper Milan Klein gunde zijn ‘vriendjes’ van DSVP vooralsnog geen doelpunt. Ook in de 34e minuut kreeg Wouter van Ginkel weer een mogelijkheid, maar ook deze bleef onbenut. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel in de 42e minuut aan de andere kant. Uit een mooie handbal-aanval van links naar rechts langs de 16-meterlijn werd een vrijstaande speler gevonden, die Milan kansloos liet: 0-1.

Kantine

In de pauze waren de DWO-supporters in de warme kantine het er over eens dat de voorsprong onverdiend was. Zij die niet op tijd terug waren misten een geweldige opening van de tweede helft. Jordi Spruit, die vooral in de eerste helft uitblonk, maakte een foutje waardoor een DSVP-speler alleen voor Milan kwam, maar deze redde bekwaam. Direct daarna schoot Wouter van Ginkel op de lat boven de DSVP-keeper. In de 50e minuut kwam deze weer in een benarde positie, toen Lester van der Werf twee keer tegen hem opschoot. Uit de hoekschop die daarop volgde schoot Edwin van der Veer in een scrimmage de bal in het doel: 1-1. Verdiend!!

Visitekaartje

Lester werd vervangen door Delano Plomp en deze gaf meteen zijn visitekaartje af, maar een doelpunt leverde dat niet op. In de 57e minuut scoorde DSVP wel. In een mooie aanval werd een speler vrij voor Milan gezet en die kans werd wel verzilverd: 1-2. Toen ‘old’ Mike Mulder werd vervangen door de jeugdige Tijmen Joemman was het even afwachten of DWO die tegenslag nog kon verwerken. Het antwoord werd in de 73e minuut gegeven toen Jeroen Farber met een sublieme voorzet de bal op het hoofd van Wouter van Ginkel legde, die niet kon missen: 2-2. DSVP was echter niet onder de indruk en schoot de volgende minuut tegen de buitenkant van de paal. Ook DWO ging nog voor een overwinning en zo ontstond nog een spannend slot. Delano Plomp zorgde nog voor gevaar met een aantal voorzetten en in de 87e minuut keerde keeper Benard op de lijn weer een schot van Wouter van Ginkel (zie foto). In blessuretijd kwam Dicenzo Tjin nog in het veld, maar die hoorde van dichtbij alleen nog het eindsignaal. De toeschouwers hadden een leuke wedstrijd gezien en de DSVP-spelers mochten vanwege hun inzet nog mee met een bustochtje door de Randstad.

Na tien wedstrijden staat DWO bovenaan in het rechterrijtje op 3 punten van nummer 4, maar ook van nummer 12. Oftewel: DWO is een middenmoter in de Rotterdamse afdeling van de 3e klasse. Volgende week de uitwedstrijd tegen Sparta (AV), dat momenteel een plaats hoger staat dan DWO.

Tekst: Kees van der Riet, gast-verslaggever

Fotograaf: Jan van Zoomeren