De korfballers van de Meervogels begonnen dit weekend moeizaam aan het zaalseizoen. Na een prima start op het veld waren de verwachtingen voor het zaalseizoen positief. Het pakte anders uit. De Vogels verloren thuis kansloos van KCR: 16-22.

meervogelsMeervogels startte slecht aan de wedstrijd. De patronen waren moeilijk te vinden en de schoten misten de nodige precisie. Na ruim acht minuten viel pas de eerste treffer voor de Vogels. KCR had toen al een 2-0 voorsprong genomen. Daphne Weidmann en Mike zorgden voor de aansluitingstreffers. Lars van der Weg maakte de 4-5. In de laatste 13 minuten van de eerste helft kon Meervogels alleen nog in de laatste minuten nog een keer scoren (Mike met een strafworp), maar KCR had dit al een keer of 7 gedaan. De ruststand was daardoor een ietwat geflatteerde 5-12, waarbij de thuisploeg ook nog twee strafworpen miste.

In het begin van de tweede helft vocht Meervogels voor wat het waard was, maar KCR hield een comeback vakkundig tegen. De uiteindelijke eindstand van 16-22 was gezien het spelbeeld zeker niet onterecht en had nog steviger uit kunnen vallen.