Ludek Skop in actie tegen Amstel TijgersLudek Skop in actie tegen Amstel Tijgers

De Silverdome Panters kregen zaterdagavond 13 november Amstel Tijgers op bezoek. Na een dubbele bekerwinst tegen de Amsterdamse formatie was het nu zaak om in eigen huis ook de BeNe Liga punten binnen te halen. Met de terugkeer van de gebroeders Fons en Rocco van Hoorn lukte dat ook: De 7-3 eindstand leverde het team uit Zoetermeer na twee eerdere verliespartijen nu wel de winst op.

Na een voorzichtige start in de eerste periode was het in de tiende minuut Thomas Borgman die de score opende voor Zoetermeer. Vanuit een man meer situatie passeerde hij Tijgers goalie Danny van Rijswijk. Bijna twee minuten later scoorde Marcel Kars namens Amstel Tijgers de gelijkmaker. Ludek Skop zorgde in de vijftiende minuut weer voor een Zoetermeerse voorsprong. De derde Panters goal volgde in de zeventiende minuut door Marko van Leeuwen waarna een afstandsschot vlak voor de rust de 3-2 op het scorebord bracht. Doelpuntenmaker was Olivier Leenders.

Beide teams kwamen vol vuur de kleedkamer uit en dat viel duidelijk te merken. Met een man meer op het ijs was het wederom Ludek Skop die namens de Panters de 4-2 op het scorebord bracht. Ook de 5-2 kwam op naam van de Tsjech. Hij scoorde daarmee in de 27ste minuut zijn derde doelpunt van de wedstrijd. De bezoekers uit Amsterdam kregen wel kansen, maar Panters goalie Villehart Kuusamo was weer erg scherp in het bewaken van zijn goal. Aan de andere kant was het Cas Staps die in 37ste minuut de 6-2 bewerkstelligde. Twee man meer op het ijs voor de Tijgers gaf als resultaat de 6-3, maar lang bleef die stand niet op het bord want Cas Staps scoorde vlak voor rust nog de 7-3.

De opgebouwde voorsprong in de vorige twee periodes was een mooie basis voor het derde part. De Tijgers roken wel kansen, maar daar kwamen geen doelpunten uit. Hiermee bleef deze periode doelpuntloos.

Kansen
Zondagmiddag klokslag vijf uur stonden de Silverdome Panters klaar voor de wedstrijd tegen de Eindhoven Kemphanen. De eerste kansen waren voor de gastheren uit Eindhoven maar Villehart Kuusamo was goed ingespeeld en voorkwam daarmee een vroegtijdig doelpunt. De kansen daarna waren voor de Panters, maar die leverde in eerste instantie niets op. Pas op twintig seconden voor rust kwam er toch loon naar werken: Ludek Skop schoot de puck op aangeven van Joy Turpijn langs de Kemphanen goalie voor de 0-1.

Met deze voorsprong werd de tweede periode weer gestart. De eerste mogelijkheden tot een score voor Eindhoven. Toch was het Thomas Borgman die in de 21ste minuut de Zoetermeerse voorsprong uitbouwde naar 0-2. De 0-3 hing al in de lucht en het was uiteindelijk Pascal van der Velde die vier minuten later deze ook maakte. Het vierde doelpunt voor de Panters kwam in dezelfde minuut nog van de stick van Mick Trimp. De eerste treffer voor het team uit de lichtstad kwam op naam van Danielus Novamanus die 1-4 liet aantekenen. Ondanks het spel op het scherpst van de snede veranderde deze score niet meer in deze periode.

De tweede Eindhovense treffer kwam in de 43ste minuut op naam van Lucca Kluijtmans. Hierna jaagden de Kemphanen op de aansluitingstreffer. In plaats daarvan was het Pascal van der Velde die twee minuten later zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. Ludek Skop maakte in de 53ste minuut de 2-6. Dat was tevens de eindstand.
Komende vrijdag spelen de Panters in Thialf een bekerwedstrijd tegen UNIS Flyers Heerenveen waarna op zaterdag de thuiswedstrijd volgt tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. De puckdrop is om 20.00 uur.

tekst: Michel Streur