568A2916 De sterk spelende Jeremy van Uunen was goed voor 3 doelpunten, hier wordt hij afgestopt door DSO keeper Sander Captijn

Opnieuw is DSO succesvol in het bekertoernooi. Nadat het de Zoetermeerders de laatste weken goed af gaat in de competitie, was er zaterdag opnieuw succes. Het moest in de derde ronde aantreden tegen het sterke Leonidas uit Rotterdam.

De ploeg van Gilberto de Wildt draait tot nu toe een uitstekend seizoen en staat met 25 punten uit tien wedstrijden aan kop in de eerste klasse B. Toch behaalden de Rotterdammers in de laatste twee wedstrijden slechts één punt. Van DSO is bekend, dat het een sterke periode doormaakt. Het team is in de competitie inmiddels opgeklommen naar een derde positie. De equipe van Faizel Soekhai behaalde in de laatste drie wedstrijden de volle winst van negen punten. In het bekertoernooi was er eerder al twee keer winst. Leonidas won in de eerste ronde (in de poulefase) alle drie de wedstrijden en in de tweede ronde speelde het gelijk tegen Smitshoek en won het na strafschoppen.

Scherp
De eerste kans voor DSO kwam na zo’n kwartier spelen. Kevin Mbemba speelde vanaf de vleugel een bal laag en hard voor. Tim Lamboo kon deze nog net met zijn hoofd beroeren, maar de bal had te weinig snelheid om het de doelman van Leonidas moeilijk te maken. Twee minuten later was het bijna raak aan de andere kant. Een voorzet, eveneens vanaf de vleugel, werd diagonaal ingekopt door Assad el Harti, maar Leslie van den Berg was net op tijd om de bal van de achterlijn weg te werken.
Leonidas zocht veelvuldig Jeremy van Uunen in de vrije ruimte en vijf minuten voor de rust was het deze fysiek sterke spits die de stand op 2-0 bracht. De Rotterdammers waren in de eerste helft scherper voor het doel.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Leonidas scherp en fysiek sterk aan de bal en een goed combinerend DSO. Na een half uur spelen in de tweede helft kwam dan toch die verdiende aansluiting. Leslie van den Berg was nu alerter dan zijn tegenstander en gaf de Leonidas-doelman het nakijken: 2-1. De ploeg van assistent Chaly Jones (hoofdtrainer Soekhai was afwezig) begon meer druk uit te oefenen op het doel van José Fortes Almeida dos Reis, de goalie van Leonidas. Toen na een half uur spelen de 3-1 werd aangetekend door opnieuw Jeremy van Uunen, leek de wedstrijd gespeeld.
Het goede combinatiespel met meer druk op het Rotterdamse doel bleek toch succesvol voor DSO. Tien minuten voor tijd kon Camiel de Wit vanaf de rand van de zestien meter aanleggen na een uitstekende combinatie aan de zijkant. De Wit twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen: 3-2. Slechts drie minuten voor tijd werd Mike Montanus de diepte ingestuurd. Nadat hij een verdediger had uitgespeeld, bracht hij Jay Weber in stelling die vervolgens de gelijkmaker binnen schoot: 3-3.

Volgende ronde
De strafschoppenserie die hierop volgde zorgde voor een spannend slot van de wedstrijd. Nadat Mike Montanus voor DSO had gemist, werden de laatste twee strafschoppen door Tsanislav Tsankov en Issam Ahmar el Hank namens Leonidas over geschoten. Nadat het nu twee eersteklassers heeft verslagen, is het afwachten wie de volgende tegenstander gaat worden. Bang zijn de DSO’ers niet meer om een goede tegenstander te treffen.

Tekst en foto: Eric de Wit