IMG 0447 Na een achterstand in de eerste periode wisten de Zoetermeerders toch te winnen.  Na het nipte bekerverlies in Heerenveen tegen de plaatselijke UNIS Flyers (6-4) op vrijdag 18 november stonden de Silverdome Panters de dag daarna op het ijs, nu tegen het BeNe League team van de Tilburg Trappers. Na zestig minuten fysieke strijd haalde de thuisploeg de winst (2-1) binnen.

Eerste goal

Nadat het team van coach Jobert van Koot al in de eerste seconde een goal afgekeurd kreeg bleef het lang doelpuntloos in de rommelige eerste periode. Drie minuten voor de eerste pauze was er dan eindelijk een goal, maar helaas was de doelpuntenmaker een speler van de Trappers, te weten Elia Urlings.

Met een 0-1 achterstand en een motiverende speech van de technische staf nog vers in het achterhoofd stapten de Panters weer op het ijs voor de tweede periode. Dat resulteerde in eerste instantie nog niet in Zoetermeerse doelpunten, maar ook de Tilburgse aanvalsdrang werd niet met meer goals beloond. Panters goalie Villehart Kuusamo was goed bij de les en hield zijn ploeg menigmaal op de been. In de 22ste minuut maakte  het aanvoerder Joy Turpijn wel de 1-1. Dit gaf de aanzet tot meer:in 25ste minuut zorgde goalgetter Ludek Skop voor de 2-1.

Strijdbare Trappers

De derde periode betrad een strijdbaar Trappers de ijsarena van het Silverdome maar zonder resultaat. Ludek Skop had in de 50ste minuut oog in oog met de goalie van de Tilburg Trappers nog een kans op de 3-1 maar hij kon hij de eerder toegekende penaltyshot niet benutten. Verdere acties leidden niet meer tot verandering in de stand.

Verdere programma

Komende week staat er alleen een uitwedstrijd op het programma: op zaterdagavond 26 november is er om 20.30  de competitiewedstrijd in Groningen tegen GIJS. De eerstvolgende wedstrijd daarna in het Silverdome vindt plaats op zaterdagavond 20.00 uur tegen de Laco Eaters Limburg uit Geleen.

tekst: Michel Streur