568A4319

Op een ijskoude dinsdagavond speelden de teams van DSO en Scheveningen Onder 23 een vriendschappelijk duel op sportpark Bentwoud. Scheveningen vertrok uiteindelijk met een nipte 3-4 overwinning. Onder lastige omstandigheden, een ijzig veld en door de gladheid moeilijk te controleren bal, was het na vijf minuten spelen al raak voor de Scheveningers. Bij een snelle uitbraak over de linkerflank werd de rappe Angelmo Vyent de diepte ingestuurd en kwam hierdoor in een één-op-één situatie met DSO-doelman Sander Captein. Vyent twijfelde geen seconde en rondde uitstekend af: 0-1.

Scheveningen maakte gedurende de gehele wedstrijd veelvuldig gebruik van dit ‘wapen’. DSO stond daarentegen beter in de organisatie, maar was minder gelukkig in de afronding. Op slag van rust was het toch weer Scheveningen dat het doel wist te vinden. Vanuit een buitenspelsituatie scoorde Clay Hoekstra de 0-2.
Nadat de spelers en scheidsrechter zich tegoed hadden gedaan aan de warme thee kon begonnen worden aan de tweede speelhelft. Na een enigszins rommelig begin van het tweede bedrijf kreeg DSO meer vat op het spel van Scheveningen. Het kon echter niet voorkomen dat twee jeugdspelers van Scheveningen de stand binnen een kwartier op 0-4 wisten te brengen. DSO had gedurende de wedstrijd meer balbezit, maar moest het afleggen tegen de snelle acties van de Scheveningse vleugelspelers.
Met nog een kwartier spelen kwam de thuisploeg uiteindelijk nog op een stand van 3-4. Met een mooi afstandsschot van Julian Jenner kwam de ploeg van Paul Jongejan op 1-4. Mitchell Abdoel werd vanaf rechts bediend en kwam hierdoor alleen voor de Scheveningse doelman te staan. Zonder twijfel gaf hij de sluitpost het nakijken: 2-3. In de slotminuten van de wedstrijd kreeg Camiel de Wit de bal teruggespeeld van Julian Jenner en schoot van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek raak: 3-4. Kans om de stand gelijk te trekken hadden de Zoetermeerders niet meer. Scheveningen speelde overigens de laatste tien minuten van het duel met tien man.

Foto en tekst: Eric de Wit