schaakstukkenDit seizoen spelen de schaakclubs Promotie en Botwinnik gezamenlijk op zaterdagmiddag in het zelfde gebouwtje hun KNSB-competitiewedstrijden in de klassen 3E en 3G. Dit weekend werd de vierde wedstrijd gespeeld en de berichten over Botwinnik zijn nog steeds negatief, vier nederlagen op rij. Botwinnik verloor nu weer kansloos met 6-2 van Goes.

De toppers van Botwinnik speelden wel allemaal remise, maar de rest verloor helaas. Het is jammer dat kopman Bardia Galehdari niet beschikbaar is, dat had punten kunnen schelen. Maar schaakvereniging  Promotie doet het heel redelijk, want door het gelijke spel heeft de ploeg nu 4 uit 4 en Promotie staat daardoor stevig in de middenmoot. Er waren drie zeges en die van Jan Willem Duijzer verdiende de schoonheidsprijs. Al snel leverde hij materiaal in voor het verkrijgen van een vrijpion die goed werd ondersteund, maar er was sprake van een soort gambiet, en pas op langere termijn wordt meer duidelijk over de eventuele voordelen van die strategie. Maar Jan Willem kreeg dank zij enige krachtige ondersteunende zetten al snel helemaal gelijk, de vrijpion ging op onhoudbare wijze naar voren, naar de promotielijn, en met een prachtige winst zette Jan Willem Promotie op voorsprong. De punten kwamen nog in gevaar, maar bij 2 remises wisten ook Maarten van Zetten en Joost Mostert na secuur manoeuvreren te winnen, met als eindresultaat een nuttige remise van 4-4!

 

Tekst: Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op donderdagavond bij SV Botwinnik, 2B-Home en op dinsdagmiddag bij de Ouderenschaakdamclub Palet Welzijn, Nathaliegang 79.



Bekijk hier alle schaakcolumns: www.zoetermeeractief.nl/sport/schaakrubriek

-advertenties-

-goede doel-