568A4356

Arsenio Halfhuid (DSO) probeert Daniel Maaskant (DoCos) van zich af te houden

Ook voorafgaand aan dit duel werd 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia. De gegevens vooraf: DoCoS bezet een vijfde plaats met twee punten achterstand op DSO. De laatste drie wedstrijden won het één wedstrijd, speelde het eenmaal gelijk en verloor het ook een wedstrijd. DSO won haar laatste drie duels en klom daardoor op naar een tweede positie.

Na honderd minuten spelen was deze stand op de ranglijst weer gewijzigd en waren de rollen omgedraaid. Er gebeurt veel in de 2e klasse C. DSO begon sterk aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Christiaan van Empel na een kwartier spelen de Leidenaren op voorsprong bracht. Twee minuten later was de stand alweer gelijk getrokken, nadat Mike Montanus met een goede actie naar binnen kwam. Montanus twijfelde niet en schoot de bal van afstand hard achter doelman Mitchel van Abswoude: 1-1. Drie minuten later was het weer raak. Leslie van den Berg stond op de juiste plek, nadat van Abswoude een kopbal van Arsenio Halfhuid wist te pareren. Van den Berg twijfelde niet en kopte de bal tegen de touwen: 2-1. Na een half uur op de klok speelde Tim Lamboo zich uitstekend vrij en ook hij was doeltreffend en schoot van twintig meter de bal prachtig achter de Leidse doelman: 1-3. Voor rust had de thuisploeg het geluk aan haar zijde toen arbiter van Ekelenburg de bal op de stip legde. Daniël Maaskant schoot vanaf elf meter raak. Het had op slag van rust zelfs nog de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar Roy Elkerbout trof het zijnet.

Kleedkamer

In het tweede bedrijf kwam DoCoS scherper uit de kleedkamer maar schuwde het ook niet, zoals ook in de eerste helft, om stevig de duels in te gaan. Mike Montanus was hier na een half uur spelen al slachtoffer van geworden en moest met een, zo het liet aanzien, zware knieblessure het veld verlaten. De tweede helft was een kwartier oud toen Christiaan van Empel gebruik maakte van miscommunicatie in de verdediging en de gelijkmaker scoorde: 3-3. De thuisploeg probeerde hierna met nog meer druk de wedstrijd enigszins met felle overtredingen te forceren. In totaal moest het vier gele kaarten incasseren tegenover twee voor DSO. De wedstrijd was nog niet gespeeld voor beide ploegen en het publiek voelde dat er nog meer in zat, zowel voor de thuisploeg als de gasten uit Zoetermeer. Vincent Visser mocht vanaf elf meter aanleggen en hij faalde niet: 3-4. Wat er hierna gebeurde had het Zoetermeerse publiek niet kunnen voorspellen. Deze laatste fase van de wedstrijd was niet de gelukkigste voor de verdediging van DSO. Misverstanden zorgden voor de 4-4 van Danny Maaskant. De lat voorkwam in eerste instantie een 5-4 achterstand voor DSO, maar in de extra tijd waren het toch de Leidenaren die met enorm veel druk ervoor zorgde, dat de verdediging van DSO compleet in de war was. Een bal die van de paal terug kwam in het veld werd binnen de palen geschoten door Daan Hoogduin die als matchwinner de 5-4 op het scorebord bracht. DSO zakt hierdoor weer terug naar een vijfde positie. Door het verlies van Te Werve hadden de Zoetermeerder goede zaken kunnen doen.

tekst en foto: Eric de Wit