Voetbal - DSO wilde zaterdag winnen om de promotie-aspiraties in leven te houden. Maar ook tegenstander RCL wilde promoveren. En dus een wedstrijd die je als ploeg moet winnen. In het verleden hielden de ploegen elkaar in evenwicht door thuis te winnen.


Zaterdag  10 december stonden twee ploegen, DSO en RCL, met promotie-aspiraties tegenover elkaar voor een cruciaal duel op een zeer mistig sportpark Bentwoud. Winnen was dus voor beide ploegen een absolute ‘must’. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen ook in de tweede klasse en toen wonnen beide hun eigen thuiswedstrijd.


Winnen betekende namelijk aansluiting krijgen met de koploper in de tweede klasse C, Te Werve. Het was bovendien de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft, er stond dus veel op het spel voor trainer Faizel Soekhai van DSO. Eerder deze week gaf Soekhai aan, dat het niet eenvoudig zou worden om te winnen van concurrent RCL uit Leiderdorp. Hij noemde het zelfs al ‘de wedstrijd van het jaar’. Soekhai moest het in deze wedstrijd doen zonder Mike Montanus, die zwaar geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen DoCoS. (Lees ook: zware tegenvaller voor DSO) Verdedigers Stan Lops en Chris Tolman zijn beiden op de weg terug, maar ook zij waren nog niet inzetbaar. Vleugelspeler Kevin Mbemba is inmiddels weer terug na een kleine blessure.


De Zoetermeerders hadden ook nog iets goed te maken na de teleurstellende nederlaag in Leiden tegen DoCoS. De ploeg gaf een 3-1 voorsprong uit handen en moest uiteindelijk zonder punten de kleedkamers opzoeken. De equipe van RCL-trainer Stefan Luykx deed vorige week wel goede zaken door met 3-0 te winnen van CWO. RCL nam hierdoor het stokje weer over van DSO voor de tweede plaats op de ranglijst. Zoals gezegd was de zware blessure van Mike Montanus een fikse tegenvaller voor de technische staf. De kruisbanden van Montanus zijn afgescheurd en volgende week zal na een MRI-scan duidelijk worden wanneer hij geopereerd zal worden.

 

DSORCL
DSO speler Jeroen Heijdt in duel met Tommy Sinteur van RCL

 

Leon Kleis kansloos
Het eerste kwartier van de wedstrijd was gelijk opgaand met de beste kans voor DSO. Leslie van den Berg had zijn ploeg binnen dit kwartier op voorsprong kunnen zetten nadat hij de verdediging van RCL op het verkeerde been had gezet en alleen op doelman Andrew Bontje af kon gaan. Zijn schot belandde echter op de paal. De Zoetermeerse formatie kreeg in de eerste helft meerdere kansen, maar het was niet scherp genoeg in de afronding. RCL daarentegen haalde de maximale score uit de kansen die het kreeg. Halverwege de eerste helft kopte Thom Wijnalda de bal na een hoekschop hard naar de grond en liet de Zoetermeerse doelman Leon Kleis kansloos: 0-1.

 

Inspiratieloos
Na de thee zag het publiek een kansloos en inspiratieloos DSO. Na zo’n tien minuten was het opnieuw Thom Wijnalda die Leon Kleis het nakijken gaf. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de sterk spelende spits de bal uitstekend in de hoek: 0-2. Na een kwartier spelen ontsnapte de ploeg van Faizel Soekhai zelfs nog aan een 0-3 achterstand nadat Nick Scheurwater de bal tegen de lat schoot. In de slotminuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg dan toch een derde doelpunt te verwerken. Leroy van Westrienen rondde een teruggelegde bal van aanvoerder en man off the match Wijnalda prima af: 0-3.


Zesde
Door winst van de concurrenten zakte DSO na het afsluiten van de eerste helft van de competitie af naar een teleurstellende zesde plaats. Enig lichtpuntje is dat er tussen de eerste zeven ploegen weinig puntverschil zit. RCL deed goede zaken en staat nu op slechts één puntje achterstand op koploper Te Werve, dat zaterdag opnieuw punten liet liggen door verrassend te verliezen van Lyra.
Beker


DSO is nog in de race voor de districtsbeker van de KNVB en speelt komende zaterdag tegen het tweede team van Excelsior Maassluis. De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op het DSO-terrein aan het Bentwoud. Mocht DSO nog twee wedstrijden weten te winnen en de halve finale van dit bekertoernooi weet te bereiken, dan wacht hen nog een leuk vooruitzicht voor het volgende seizoen. Het mag dan aantreden in de voorronde van de ‘grote’ KNVB-beker

 

DSO – RCL, uitslag 0-3
Foto: Eric de Wit

-advertenties-

-goede doel-