winnende team Alfrink 1

De gemeente Zoetermeer organiseerde het Basketbaltoernooi voor middelbare scholieren in de zalen van het ONC Clauslaan. Alle vier Zoetermeerse scholen voor voortgezet onderwijs namen met meerdere teams deel aan deze jaarlijkse krachtmeting. Het team van het Alfrink College werd Highschool basketbaltoernooi van Zoetermeer.

De wedstrijden stonden onder de kundige leiding van scheidsrechters van basketbalvereniging Zoebas.  Na de poulefase werd duidelijk dat het Erasmuscollege en het Alfrink College in de finale zouden gaan uitmaken wie er zich kampioen van Zoetermeer mocht gaan noemen.

Na een gelijk opgaande eerste helft, werd het verschil gemaakt in de tweede helft. Doordat het Alfrink geen onnodige persoonlijke fouten meer wist te  maken (deze werden namelijk bestraft met een punt voor de tegenstander) en de kansen beter wist te benutten, werd in de tweede helft de overwinning veilig gesteld: 17-10!

Het Alfrink basketbalteam mag nu Zoetermeer vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap voor scholenteams op 16 juni 2017. Een extra prijs ging naar Alfrink-aanvoerder Joël Huijbers. Hij won de beker voor Most Valuable Player.