568A5067Tim Lekahena doet zijn verdedigende werk

Dinsdagavond speelden de beloften teams van Soccer Boys en het Zoetermeerse DSO tegen elkaar in de onderlinge competitie. Beide teams hadden veel jeugdspelers geselecteerd voor deze wedstrijd. DSO kwam op voorsprong, maar kon dit helaas niet vasthouden.

In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Paul Jongejan al na vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Kevin Mbemba, die prima werd bediend vanaf de linkervleugel door Mitchell Abdoel. Binnen een kwartier had de thuisploeg de stand alweer gelijk getrokken nadat Cas Veldman vanaf de linkerkant ongehinderd kon doorlopen. Met een goed geplaatst afstandsschot liet hij doelman Dennis Hartveld kansloos 1-1. Toch kwam het beter spelende DSO na twintig minuten spelen op achterstand (Raoul Blok). Lang kon Soccer Boys niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later kwamen de Zoetermeerders door een eigen doelpunt langszij: 2-2. De slotfase van de eerste helft was weer voor de thuisploeg, maar het ontbrak aan scherpte. Rik Kuperus zorgde ervoor dat DSO met een 2-3 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken voor de thee.

Na een sterke opening in de tweede helft was het opnieuw raak voor de bezoekers door Kevin Mbemba. Met een fraaie stift vanaf links zorgde hij voor een 2-4 voorsprong. Hierna zakte het spel van DSO in en werd het slordig in het veldspel en de afronding voor het doel. De oranjehemden bleven geconcentreerd spelen wat uiteindelijk nog drie doelpunten opleverden, tweemaal Levy van den Noordt en eenmaal Mats van Ruler. En dat betekende een eindstand van 5-4.

Foto en tekst: Eric de Wit