DSC 0571 DSC 0580

De vierde editie van het Highschool basketbaltoernooi Zoetermeer vond plaats op maandag 12 december 2016. De gemeente Zoetermeer en basketbalvereniging Zoebas organiseerden deze krachtmeting in de zalen van het ONC Clauslaan. Naast het ONC Clauslaan deden ook het Alfrink College, het Erasmus College, het Picasso Lyceum en het ONC Parkdreef mee.

Onder kundige begeleiding van de scheidsrechters van basketbalvereniging Zoebas werden sportieve wedstrijden gespeeld. De finale van de onderbouw werd gespeeld tussen het Picasso Lyceum en het ONC Clauslaan. Het Picasso Lyceum won uiteindelijk deze spannende wedstrijd. De finale van de bovenbouw ging tussen het Alfrink College en het Erasmus College. Wederom werd dit een spannende wedstrijd, waarin het Alfrink College aan het langste eind trok. Naast een mooie bokaal ontvingen de winnaars een uitnodiging om Zoetermeer te vertegenwoordigen op het NK dat wordt gehouden in Den Haag. Voor de onderbouw zal dit plaatsvinden op vrijdag 9 juni en voor de bovenbouw op 16 juni.