Schaken 1

Het schaakteam van Da Vinci:  Roman, Sina, Dani en Niels

20170204 97313Vier Zoetermeerse teams hebben zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de finales van het schoolschaakkampioenschap voor teams. In Den Haag werd de halve finale gespeeld door 32 schoolteams uit de Haagse regio.

In vier poules van acht werd er gestreden om bij de eerste vier te eindigen, want die zouden zich plaatsen voor de finale die op zondag 19 maart zal gaan plaatsvinden. Voor de topscorers van de teams die niet doorgingen waren er medailles en voor iedereen een herinneringsmedaille. Het team van de Annie MG Schmidt en de Spelevaert 2 plaatsten zich helaas niet voor de finales.

Uit Zoetermeer waren er in eerste instantie 3 teams geplaatst: Spelevaart 1, Oostwijzer 1 en Da Vinci. Na afloop van het toernooi bleek echter dat er 1 speler helemaal niet mee had mogen doen, hij zat namelijk niet meer op de basisschool. De organisatie vond het niet eerlijk tegenover de teamgenoten om het hele team te diskwalificeren en besloot enkel de partijen van deze speler verloren te verklaren. Dit betekende wel dat de uitslag iets veranderde en het tweede team van de Oostwijzer toch zal mogen meedoen aan de finale.

 

Foto links: Het team van de Annie MG Schmidt, links aan de tafel

-advertenties-

-goede doel-