Mark Jacobs Lintje fotograaf Patricia MunsterNa 17 jaar actief te zijn geweest bij Scoutingvereniging Pocahontas nam Mark Jacobs afgelopen zaterdag afscheid als voorzitter. Op het afscheidsfeest, in het thema van Lord of the Rings, waren vele scouts en leiding van de vereniging aanwezig. Voor de voorzitter Mark Jacobs was het een hele verrassing dat ook burgemeester Aptroot zich onder de gasten bevond.

De burgemeester nam graag even het woord en sprak de vertrekkend voorzitter toe. De heer Jacobs heeft zich jarenlang, nadat zijn zoons Bas en Vincent lid werden van de scoutingvereniging, actief ingezet voor Pocahontas. Eerst actief als spelleider, maar later ook voorzitter. De heer Jacobs heeft er mede voor gezorgd dat ze het pand waar ze nu inzitten konden realiseren. Hij zette allerlei acties op touw om geld in te zamelen en hij hielp ook met het aftimmeren. De heer Jacobs is daarnaast de verbindende factor tussen de verschillende Zoetermeerse en buitenlandse scoutingverenigingen. Onlangs verhuisde het gezin naar Rhenen, maar Mark Jacobs verdwijnt niet helemaal voor de vereniging, hij blijft actief betrokken als bestuurslid.

Burgemeester Aptroot verraste de vertrekkend voorzitter, prachtig verkleed als Gandalf in de stijl van Lord of the Rings, met een Koninklijke onderscheiding. De heer Jacobs werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meestal worden Koninklijke onderscheidingen gedragen op een net kostuum, maar omdat dit alles een verrassing moest blijven voor de voorzitter kon dit natuurlijk niet! Wellicht de eerste keer dat een onderscheiding opgespeld wordt bij 'Heer Gandalf'!

De scoutinggroep Pocahontas is te vinden op de locatie aan het Lange Land 12 aan de rand van het Noord Aa.

 

Foto's: Patricia Munster, patriciareports.com 

-advertenties-

-goede doel-