Gilde SamenSpraak van de Vrijwilligers Centrale Zoetermeer heeft een mijlpaal bereikt. Op vrijdag 3 februari mocht Gilde SamenSpraak van de Vrijwilligers Centrale Zoetermeer de duizendste anderstalige in de bloemetjes zetten.

gilde 1000e anderstaligeIntakegesprek voltooid
Op 21 november vorig jaar heeft Gerard Wennen met betrokkene, mevrouw Rana Hamed Kharboutli, een intakegesprek gevoerd. Gerard is samen met Mildred Nahar verantwoordelijk voor de intakegesprekken van anderstaligen bij Gilde SamenSpraak. Door een computercrash op het kantoor werd het eind januari pas duidelijk dat de 1000e ingeschreven anderstalige al ‘binnen’ was.

Blij verrast
Mevrouw Kharboutli werd vrijdag, terwijl ze taalles had van haar taalmaatje Anja Roeffen, verrast door Mildred Nahar met een bloemetje en een waardebon namens Gilde SamenSpraak. Zij was zeer verrast en blij met de presentjes en alle aandacht. Sinds 2014 is ze in Nederland nadat ze met haar man uit Syrië was gevlucht. Inmiddels is ze herenigd met haar 5 kinderen (waaronder een drieling) en woont ze sinds 2016 in Zoetermeer. Voor haar inburgeringsexamen is ze dagelijks bezig met de Nederlandse taal. Na haar inburgeringsexamen wil ze verder studeren om haar niveau op B1 en B2 te krijgen.

Gilde SamenSpraak
Gilde SamenSpraak verzorgt al meer dan 14 jaar 1 op 1 koppelingen tussen begeleiders en anderstaligen. De begeleiders zijn behulpzaam bij het aanleren van de Nederlandse taal. Het gilde beschikt over meer dan 170 actieve en gemotiveerde vrijwilligers die anderstaligen belangeloos helpen met onze, voor buitenlanders, moeilijke taal. Gemiddeld een uurtje per week ontmoeten ze elkaar in de bibliotheek of op een andere afgesproken plek om de taalproblemen te lijf te gaan. Vele anderstaligen zijn daarnaast ook bezig met hun inburgeringscursus. Gilde SamenSpraak kan nog steeds vrijwilligers gebruiken voor dit, veel voldoening schenkende, werk. U hoeft niet in het onderwijs gezeten te hebben of Nederlands gestudeerd te hebben. Heeft u interesse en bent u slechts minimaal een uurtje per week beschikbaar? Geef u dan op per email.

Gilde SamenSpraak Zoetermeer:
• Geeft één-op-één SamenSpraak;
• Organiseert 3 x per maand een taalcafé: Het PraatHuis;
• Organiseert educatieve uitstapjes voor anderstaligen met hun taalmaatjes;
• Organiseert 4 x per jaar koffiebijeenkomsten met wethouders van Zoetermeer;
• Werkt volledig met vrijwilligers.

Telefoon 06 17 469 128 dinsdag tot en met vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.vrijwilligerscentralezoetermeer.nl/gilde-samenspraak 

-advertenties-

-goede doel-