DSC 1600AHet Stadstheater stond zaterdag 11 februari in het teken van een feestje door een geweldig optreden van Pater Moeskroen (bekend van ‘Roodkapje’) in de goed gevulde grote zaal. Zelfs na hun optreden trok het vijftal al spelend en zingend, met het publiek in polonaise in hun kielzog, naar de foyer voor een geweldige toegift!

Op dinsdag 31 januari ging de nieuwe theatervoorstelling ‘Fiësta’ van Pater Moeskroen in première. Tijdens hun nieuwe tour presenteren zij hun nieuwe album ‘Fiësta’. De titel van het nieuwe album, is een ode aan de Ierse folk/punkband The Pogues en staat bomvol nieuw Pater Moeskroen materiaal. De sound van The Pogues stond aan de basis van de Moeskroen-hits ‘Laat Maar Waaien’, ‘Whiskey is de Duivel’ en ‘Hela Hola’ en bleef ook daarna een onuitwisbare stempel drukken op de muziek van de band.

DSC 9134A DSC 9136A
DSC 9143A DSC 9177A

‘Fiësta’ belooft feest te worden in elk theater! Pater Moeskroen vertelt en bespeelt op geheel eigen wijze de legende van The Pogues. Een avond vol karakteristieke Ierse feest-folk en ballades met een hoofdrol voor de ‘thin whistle’ en accordeon, aangevuld met een breed scala aan traditionele instrumenten (een stuk of 50), het handelsmerk van de heren.

Alles doen de vijf bandleden met een tomeloze energie. Ze hebben er duidelijk ontzettend veel plezier in, om de mensen in de zaal een fantastische leuke avond te laten beleven. Zo speelden zij tijdens de pauze rustig door en ontstond er na afloop in het Stadstheater een heuse polonaise vanaf het podium, met de band al spelend voorop richting foyer voor de ultieme toegift.

‘Fiësta’ is tot en met 12 mei 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

 

Foto's en tekst: Jerrold Mallee

-advertenties-

-goede doel-