20170213 97731Steunouder, een nieuwe activiteit van Humanitas Zoetermeer, werd maandagmiddag officieel gelanceerd in de hoofdbibliotheek. Steunouder is een initiatief van SSON, dat voorziet in de tijdelijke opvang van één of meer kinderen uit een gezin waarvan de ouders door allerlei uiteenlopende oorzaken de opvoeding en begeleiding van hun kind(eren) even moeilijk alleen aan kunnen.

De steunouder is een getrainde vrijwilliger bij wie het kind thuis terecht kan, één of meer dagdelen per week. De verantwoordelijkheid blijft bij de ouders en er wordt van te voren goed afgestemd wat de ouder wenst en wat de ouder en het kind nodig hebben. Tijdens de lancering spraken Maria Wassink, directeur van Stichting Steunouder Nederland (SSON), Silvia Zander van Steunouder Humanitas Twente en Luciëne van de Dool, steunouder in Gouda, over hun ervaringen met de activiteit Steunouder. Een Steunouder hoeft geen professional te zijn, eigenlijk zijn vooral de gewone dagelijkse bezigheden en de aandacht die je voor het kind hebt het belangrijkste. Steunouder Luciënne vertelde dat zij vaak met de kinderen gaat wandelen met de hond, lekker buiten spelen of wat knutselen. Hele gewone dingen, maar de kinderen genieten ervan om even helemaal de aandacht te hebben, terwijl de vraagouder weer op adem kan komen.

20170213 97724 20170213 97729

De officiële lancering werd verricht door Mariëtte van Leeuwen, wethouder jeugd van de gemeente Zoetermeer. “Mijn complimenten voor de snelheid waarmee dit project is opgepakt!,” liet de wethouder haar waardering blijken. Met een klik richting de website van Humanitas gaf Mariëtte van Leeuwen symbolisch het startsein voor Steunouder in Zoetermeer.
Voorzitter Marleen Teunissen van Humanitas Zoetermeer toonde zich zeer verheugd met de uitbreiding van het aanbod. “Ik ben trots op de lancering en vind het mooi dat we dit in een paar maanden tijd hebben kunnen realiseren.”


Interesse om vrijwilliger te worden voor Steunouder of meer informatie over de activiteit? Neem dan contact op met coördinator Inti Schutte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 079-3238833) of kijk op de website, www.humanitaszoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-