Leergeld Zoetermeer e.o. stuurde in samenwerking met de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland op Valentijnsdag alle kinderen in armoede de Kindpas toe. Deze kinderen kwamen eerder dit jaar ook in aanmerking voor een schoolspullenpas.

Kindpas 2017De Kindpas is een extraatje waarmee kinderen onafhankelijk van hun ouders een keer een paar goede schoenen, kleding en of een jas kunnen kopen. Het initiatief voor de pas werd eind vorig jaar door de Gemeenteraad genomen om het kindpakket wat Zoetermeer heeft nog vollediger te maken en de kinderen zo goed als mogelijk volwaardig mee te laten doen. Kinderen die de pas niet hebben ontvangen maar denken er aanspraak op te maken kunnen via hun ouders, voogden, verzorgers de pas aanvragen vanaf 20 februari 2017 op www.leergeldzoetermeer.nl  of www.leergeldlansingerland.nl  tot eind juni 2017. De geldigheid van de Kindpas duurt tot 31 oktober 2017.

In mei 2017 start ook de schoolspullenactie weer voor het schooljaar 2017 -2018. Deze bijdrage dient echter weer bij leergeld opnieuw te worden aangevraagd i.v.m. de inkomenstoets. Schoolspullen kunnen worden aangevraagd per 1 mei 2017. Aanvragen voor sport, cultuur een fiets en/of een computer kunnen het gehele jaar worden ingediend.

-advertenties-

-goede doel-