20170213 afscheid jeugdburgemeester 036Afgelopen maandag is in de raad afscheid genomen van de kinderburgemeester, maar als het aan de PvdA ligt komt de kinderburgemeester terug in Zoetermeer. De Zoetermeerse PvdA fractie diende samen met CDA, VVD, GL en de SP een  agenderingsverzoek in voor een debat over de toekomst van de kinderburgemeester.

Waarschijnlijk zal hierover begin maart gesproken worden in de gemeenteraad. Margot Kraneveldt, PvdA: "Wij vinden het veel te snel om al na één jaar te stoppen met de kinderburgemeester. Wij willen dit initiatief graag nog een kans geven." In december besloot het college om niet door te gaan met de kinderburgemeester in Zoetermeer, onder meer omdat het weinig toegevoegde waarde zou hebben. De betrokken partijen die nu het agenderingsverzoek indienen zien echter wel een belangrijke taak voor de kinderburgemeester. Zo is de kinderburgemeester representatief voor een grote groep kinderen.

Margot Kraneveldt: "Het vertolken van de mening van kinderen kwam nu nog niet goed uit de verf, maar dat is geen reden om het project meteen te stoppen. De kinderburgemeester moet in de stad ook nog meer bekendheid krijgen, bijvoorbeeld door scholen langs te gaan en daar met kinderen te praten". De PvdA fractie ziet het liefst een kinderburgemeester uit de bovenbouw, bijvoorbeeld uit groep 7 of 8. Dit jaar hebben alle 19 OPOZ scholen in Zoetermeer een eigen leerlingenraad, die ook meer bevoegdheden hebben gekregen. Volgens de PvdA een teken dat kinderen heel gemotiveerd zijn om hun stem te laten horen.

 

-advertenties-

-goede doel-