Theatergezelschap Greg & Baud heeft in een brief de gemeenteraad om enkele maanden uitstel gevraagd. Greg & Baud zou uiterlijk 1 april het Kwadrant Theater moeten verlaten, maar de onderhandelingen over een nieuwe locatie zijn nog niet rond.

theater kwadrant7Het gezelschap werkt op dit moment aan twee mogelijke nieuwe locaties, waar zij een theatercentrum annex culturele broedplaats willen realiseren. Het moet een plek worden met een ‘rafelrandje’, waar het mogelijk is om te experimenteren en je te ontwikkelen. Greg & Baud verwacht binnen enkele maanden de onderhandelingen te hebben afgerond. Zij vragen dan ook uitstel tot 1 september, om het lopende seizoen af te kunnen maken.

 

Ambitie: theaterbroedplaats

De ambitie van het bestuur van Greg & Baud is om een culturele broedplaats te creëren: “Onze unieke meerwaarde als productiehuis zit vooral in de synergie die een eigen theater biedt om als leerling of vrijwilliger van Greg & Baud betrokken te zijn bij alle aspecten die aan de orde komen bij het maken van theater, dus zowel acteren, dansen, zingen, geluid, licht, regie, doceren, decor en kostuums ontwerpen en maken, evenals het produceren. Al deze elementen met elkaar maken immers een voorstelling. Door onze leerlingen en vrijwilligers kennis te laten maken met al die elementen en daarbij betrokken te zijn in de uitvoering kunnen zij al doende hun voorkeuren bepalen voor specifieke theaterelementen die aansluiten bij hun talent, ambitie en mogelijkheden.”

 

Weinig steun uit politiek

Vooralsnog kan de ambitie van Greg & Baud op weinig steun uit de politiek rekenen. Wethouder Robin Paalvast (cultuur) houdt vast aan de sluiting van het Kwadrant op 1 april: “Vanwege brandveiligheidsregels kan het Kwadrant na 1 april niet meer gebruikt worden”. Wel is hij bereid om te kijken hoe zij Greg & Baud kunnen faciliteren met hun zoektocht naar een nieuw onderkomen.

Zó! Zoetermeer vindt het jammer dat Greg & Baud geen gebruik heeft gemaakt van het aanbod om ook in het CKC te komen. Zó!: “Het college biedt aan om Greg & Baud eventueel alsnog in het CKC onder te brengen, en misschien kan dat ook tijdelijk tot aan de zomervakantie.”

Ook LHN is niet voor nogmaals een verlenging van het contract voor Greg en Baud van het Kwadrant theater. Zoetermeer Vooruit houdt van creatief en out of the box, maar ziet op tegen eventuele extra kosten. Juliette Meurs-Troch: ” Zoetermeer Vooruit vindt het wel belangrijk te benadrukken dat een en ander geen geld van de gemeenschap mag gaan kosten; niet meer dan de inhuizing in het CKC eventueel zou kosten.”

-advertenties-

-goede doel-