SVW 46

'Krachtig anders' is een boek geschreven door Mariëtte van Wijlick. Het vertelt het echte verhaal van 15 mensen die vroeger zijn gepest en nu op een inspirerende manier hun leven leiden. De Zoetermeerse Claudia Wolters reageerde op een Facebook oproep en deelde ook haar verhaal met Mariëtte.

 

 SVW 34Het begon als een idee, een wens van Mariëtte om een boek te schrijven over haar pestverleden. Maar niet alleen dat van haarzelf maar ook van anderen.Zij kwam in contact met andere mensen met een pestverleden en tekende hun verhalen op in het boek  'Krachtig Anders'.

Op 17 februari presenteerde Mariëtte haar boek in Lanaken, België. Na de opening die gedaan werd door Nicole Pol (Communicatie adviseur) sprak Viviane Schellingen, wethouder binnen de gemeente Lanaken, . Daarna lazen Diana en Sandra samen met Mariëtte zelf iets van hun eigen verhaal voor. Niels en Jorn van Solid T’h’ree schreven speciaal voor het boek een lied en Hanneke Kerkhofs- Krook maakte een schilderij. Het schilderij is te koop en de opbrengst van dit schilderij gaat naar de productie van het boek. Claudia las ter afsluiting een zelf gemaakt gedicht voor.

Speciaal voor haar boek had Mariëtte drie jurkjes gemaakt die de fases in het leven weergeeft van iemand die gepest is geweest. De roze voor de geboorte, de zwarte voor de tijd van het pesten en de gouden voor de toekomst.

Er kan vast worden ingetekend op het boek door op de link te klikken: www.1001jurkjes.wordpress.com/het-boek/

 
 SVW 59    SVW 35

16684360 621625584697885 682900876680908112 n

Reportage: Claudia Wolters

-advertenties-

-goede doel-