Mariska Overgaag 5D3 0125Het project EMMA heeft al vele Zoetermeerders geholpen om sneller uit de schulden te komen. De grote kracht achter deze manier van mensen helpen is Mariska Overgaag van Kwadraad. Zij is met haar 'EMMA' genomineerd voor de titel: Sociaal werker van 2017. Het Nederlandse publiek mag stemmen voor één van de drie genomineerden. Emma staat voor: 'Eerder Melden, Minder Achterstanden'.

"Mensen die in de schulden raken, komen daar vaak moeilijk uit. En als wij er vroeg bij zijn, dan kunnen we erger voorkomen. Wij willen niet wachten tot mensen zich bij ons melden als de deurwaarder spullen komt weghalen. Nee, laat ons meteen na één maand huurachterstand in actie komen. Dit was een simpel plan, maar had de nodige stappen nodig om het te kunnen gaan doen", zegt Mariska Overgaag, sociaal werker bij Kwadraad.

Mariska is één brok energie en als zij iets wil dan gaat zij er voor de volle honderd procent voor. Om mensen in een vroeg stadium te kunnen helpen riep Mariska verschillende hulpinstanties bij elkaar om te overleggen. Daarna werd ook wethouder armoede bestrijding Taco Kuiper te hulp geroepen. Het lukte haar om twee woningbouwverenigingen zo ver te krijgen om mee te werken. Dit werd EMMA, een samenwerkingsverband om Zoetermeerders in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen.

Mariska heeft dit project opgezet om mensen weer in hun kracht te zetten. De nominatie voor de titel: Sociaal werker van het jaar 2017 kwam dan ook als een totale verrassing. "Dit zag ik niet aan komen, maar nu ik genomineerd ben, zou ik het wel erg leuk vinden om te winnen. Die winst is dan niet alleen maar voor mij, maar voor iedereen die hier aan meegewerkt heeft. Zo geven wij in Zoetermeer het goede voorbeeld aan andere gemeenten in Nederland. Ik hoop dat er zo steeds minder mensen met schulden komen in ons land. Dat zou toch geweldig zijn".

 

Stem op EMMA en dus op Mariska Overgaag via de site: www.zorgwelzijn.nl/verkiezing Stemmen kan tot 14 maart 12.00 uur

-advertenties-

-goede doel-