OosenbrugMaar liefst vier Zoetermeerders staan er op de kandidatenlijst van de nieuwe partij: 'Nieuwe Wegen'. De lijsttrekker is stadsgenoot Alfred Oosenbrug die niet meer vanaf de zijlijn wil kijken, maar samen met mensen uit de dagelijkse praktijk de menselijke maat weer terug wil brengen in ons land. "Het is tijd om de gewone burger weer centraal te stellen", is een belangrijk uitgangspunt van deze kersverse partij die zich nu richt op de landelijk verkiezingen.

Vier kandidaten uit Zoetermeer op de kieslijst in één partij. Dat valt natuurlijk op. Alfred Oosenbrug is Zoetermeerder en lijsttrekker van de pas opgerichte politieke partij 'Nieuwe Wegen'. De 56-jarige Alfred is buitengewoon hoogleraar financiële economie en heeft een lange staat van dienst in de kantlijn van veel politieke besluitvorming. Hij was als adviseur werkzaam in veel adviescommissies voor verschillende ministers van financiën en justitie. Juist deze 'man van de harde cijfers' wil de menselijke maat weer terug brengen in de Nederlandse samenleving.

In dit interview verteld hij over deze 'menselijke maat' en hoe de mensen uit de praktijk goed weten wat belangrijk is in hun branche. Komt Nieuwe Wegen volgend jaar ook in de Zoetermeerse gemeenteraad?

 

NieuweWegen

Nieuwe Wegen heeft 12 speerpunten voor de komende verkiezingen. Lees meer op hun website: www.nieuwewegen.nu/de-12-speerpunten

 

1. Integratie betekent hier meedoen

2. Liefde, gezelligheid en lekker eten centraal in de ouderenzorg

3. Er komt een nieuw Europees verdrag

4. Handelsakkoorden en verdragen worden herzien

5. Het midden- en kleinbedrijf is de spil en banenmotor van de Nederlands economie

6. Anonieme leerfabrieken worden afgebroken.

7. Strijd tegen mensenhandelaren. Asielaanvraag via de UNHCR vluchtelingenkampen.

8. Van bijstand naar werkstand

9. Zorg moet betaalbaar en toegankelijk worden

10. Ongelijkheid in het onderwijs bestrijden, cultuur voor iedereen bevorderen

11. Er worden regelmatig bindende referenda gehouden

12. Trots op Justitie en Defensie

 

 

-advertenties-

-goede doel-