IMG 4013Zoetermeerder Bart B. die vorig jaar september de Starbucks in Den Haag overviel, hoorde vandaag twee jaar tegen zich eisen. Hij bedreigde het personeel met een slagersmes en nam 325 euro mee als buit. Een medewerkster die hij had bedreigd, leeft nog elke dag met een trauma. Zij durft niet meer achter de kassa te staan waar ze overvallen werd. De rechter doet 29 maart uitspraak in deze zaak.

Op 27 september had de verslaafde Bart B. (29 jaar) zich eerst goed ingedronken, daarna een groot mes gekocht om vervolgens een Starbucks in Den Haag te overvallen. Hij wist, vlak voor sluitingstijd, achter de balie te komen en bedreigde een medewerkster met het mes. Hierbij riep hij: "Money, money, money". Daarna nam hij een greep uit de kas en rende weg. De medewerkster heeft hier een trauma aan overgehouden. Zij heeft last van angsten en durft niet meer achter de kassa te werken waar zij werd overvallen.

Bart B. maakte 325 euro buit en rende de winkel uit. Buiten gooide hij het mes weg en hoopte weg te komen met deze overval. Een omstander wist hem echter te overmeesteren en hem aan de politie over te dragen. De overvaller verklaarde dat hij de overval deed om coke te kunnen kopen.

De officier van justitie is van mening dat Bart B. de levens van mensen op zijn kop heeft gezet door zijn overval. De eis is twee jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast is er de eis dat de overvaller verplicht en verslavingsbehandeling ondergaat met een proefperiode van vijf jaar.

Het slachtoffer heeft bijna duizend euro aan schadevergoeding gevraagd voor het trauma dat Bart haar heeft bezorgd.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-