natuurtuinDe Natuurtuin Zoetermeer in het Westerpark is na intensief onderhoud in de winterperiode weer open voor het publiek. Op zondag, 26 maart kunt u meewandelen met de eerste voorjaarswandeling onder begeleiding van een Natuurtuingids. Deze wandeling die ongeveer een uur duurt vertrekt om 14.00 bij het Westpunt.


Komende zondag gaat de zomertijd weer in. Seizoenen komen en gaan. In de Natuurtuin is op veel plaatsen duidelijk te zien dat het voorjaar is aangebroken. Niet alleen door de uitbundig bloeiende lenteklokjes en narcissen. Maar ook bomen en struik staan in bloei en het broedseizoen is aangebroken. De hele Natuurtuin bereidt zich voor op een periode van uitbundige groei en bloei. Waar nu nog typische doorkijkjes naar de verschillende landschapstypen zijn, zullen binnen korte tijd riet en andere snelle groeiers het doorzicht gedeeltelijk belemmeren. De gidsen besteden uiteraard ook aandacht aan de functie van het nieuwe insectenhotel en de inrichtingsplannen voor de daarbij behorende 'bijenidylle'. Een prachtig moment om de Natuurtuin nu te bezoeken.


De wandeling is voor jong en oud. Kinderen zijn meer dan welkom. Helaas is de Natuurtuin minder geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Huisdieren zoals honden kunnen niet mee. De rondleiding gaat door ongeacht de weersomstandigheden of het aantal bezoekers.
Voor meer informatie over de Natuurtuin Zoetermeer ga naar Facebook of www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-