Jurjen D by Carl Mierop xis511n4Fascinating Jazz maakt zich zondagmiddag 2 april weer op voor een zeer swingende jazzmiddag. Jazz-vocalist Jurjen Donkers zal met zijn kwartet optreden met een heel herkenbaar repertoire uit The American Songbook.

 

Jurjen Donkers is jaren lang de persoonlijk assistent geweest van Rita Reys geweest en door haar kwam hij in contact met de jazzscene. Toen zij Jurjen een keer hoorde zingen reageerde Rita met “wat heb jij een mooie en jazzy stem, daar moet je echt meer mee gaan doen”. Ook pianist Peter Beets vond dat hij een heerlijke swing heeft. Uiteindelijk heeft Jurjen de stap naar het podium gezet en speelde hij met onder meer Ruud Jacobs, Rob van Bavel, Martijn van Iterson en Francesca Tandoi.

Op 2 april zal Jurjen, samen met geweldige begeleiders, een hele swingende jazzmiddag verzorgen, En wat die begeleiders betreft, dat zijn ook niet de minsten; tenorsaxofonist Simon Rigter, hij speelt o.a. in The Dutch Jazz Orchestra, maar ook met prominente binnen- en buitenlandse jazzmusici. Verder zult u de bekende drummer Eric Ineke horen en zien; Eric speelde o.a. met Dexter Gordon, Johnny Griffin’ Hank Mobley en Don Byas en dat is maar een kleine greep van de vele grootheden met wie hij heeft gespeeld. Met zijn eigen groep Eric Ineke’s JazzXpress heeft hij onlangs een mooie cd uitgebracht ‘Dexternity’ als eerbetoon aan saxofonist Dexter Gordon.

Aan de piano en de contrabas staan twee van de grote talenten onder de jonge generatie Nederlandse jazzmusici: Robert Koemans en Cas Jiskoot. Koemans studeerde in 2016 af aan het conservatorium van Rotterdam. Hij speelt onder meer met zijn eigen Robert Koemans Trio, maar ook o.a. met Benjamin Herman en is naast een veel gevraagd begeleider ook componist en arrangeur. Cas Jiskoot maakt deel uit van het Gijs Idema Trio, waarmee hij twee jaar terug het Prinses Christina Concours won, op het Amsterdamse Grachtenfestival speelde, en onlangs het debuutalbum van het trio opnam.

 

Locatie: Golden Tulip Hotel - Aanvang: 15:00 uur (zaal open 14:30 uur) Toegang: € 7,50

Reserveren kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch naar 079 3316177

-advertenties-

-goede doel-