ukkies op tabletSchermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En wat ze zien, is dat eigenlijk wel goed?


Daarom staan de Media Ukkie Dagen dit jaar in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind op het gebied van mediagebruik een goede start geven? Antwoord op die vraag krijg je zaterdag 1 april in de Hoofdbibliotheek.
Op de jeugdafdeling (1 verdieping op de Duitslandlaan 440) worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd die met ‘Slim opgroeien met schermen’ te maken hebben, gericht op kinderen van 2 t/m 6 jaar. Maak kennis met de vele digitale prentenboeken en leuke apps, leer programmeren met robots, knutsel je eigen computer of leg een parcours af met Co-de-Rups. De activiteiten duren van 11:00 tot 15:00 uur en zijn gratis te bezoeken.

-advertenties-

-goede doel-