DSC01814Organist Ronald de Jong zal zaterdag 25 maart het maandelijkse orgelconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) verzorgen. Op het programma staan o.a. werken van C.de Wolf, J. Rheinberger (sonate no 11), F. v d Beld en de Jong. Van de 2 laatstgenoemden zullen premières gespeeld worden.

Ronald de Jong (1956) kreeg zijn eerste orgellessen op 16 jarige leeftijd van Ben Feij. Op zijn 17e werd hij toegelaten voor de studie hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar hij in 1983 het U.M diploma behaalde met het predicaat ‘zeer goed’. Zijn docenten waren daar Rienk Jiskoot en Wim van Beek. Later heeft hij het diploma Kerkelijk orgelspel behaald aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (cijfer 9 voor begeleiden en improvisatie).
Tijdens zijn conservatoriumstudie werd hij benoemd tot organist van de Geref. Pax-Christikerk in Den Haag. In 1988 werd hij organist van de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn. Sinds 1991 is Ronald de Jong als cantor-organist verbonden aan de Oude Kerk in Zoetermeer alwaar hij ook de muzikale leiding heeft over de cantorij. Tevens is hij dirigent van het ‘Projektkoor Oude Kerk’ waarmee hij meewerkt aan Evensongs en Cantatediensten

Naast een privé lespraktijk op het orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer is hij als docent (orgel, klavecimbel en theorie) verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer. Hij concerteert veelvuldig in Nederland en het buitenland (o.a. Amerika, Schotland , Slowakije en Italië) en is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Van zijn spel zijn 7 Cd’s verschenen waarop hij speelt en improviseert.
Naast zijn muzikale activiteiten is Ronald de Jong ook actief als beeldend kunstenaar en heeft hij regelmatig exposities van zijn abstracte en figuratieve werk. In 2014 ontving hij de publieksprijs Kunst en Cultuur van de gemeente Zoetermeer ontvangen wegens zijn verdienste voor de jarenlange organisatie van de lunch en orgelconcerten in de Oude Kerk van Zoetermeer.

 

Aanvang concerten 15.00 uur Toegang is € 10
- 65+ en donateurs € 7
t/m 17 jaar gratis

 

Lunchpauzeconcert

Woensdag 29 maart  zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Duo Panarpa. Dit duo bestaande uit Carla Bos (harp) en Desiree Vergers (dwarsfluit) zal werken uitvoeren van o.a Piazolli, Jongen en Lauber. Zoals we gewend zijn van dit muzikaal duo zal het weer een feestje worden met muzikale hoogtepunten.

Aanvang concert 12.45 uur.De toegang is gratis

 

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag

tussen 12.45 en 13.15 uur

Organisatie: Stichting 'Concerten Oude Kerk Zoetermeer'

-advertenties-

-goede doel-