waterlelieBasisschool de Waterlelie uit Rokkeveen doet dit jaar mee aan de landelijke Opschoondag. Zij zamelen blik en drankkarton in en gaan zwerfvuil aanpakken in de wijk. De leerlingen zijn extra gemotiveerd omdat de school een bedrag krijgt voor elke volle vuilniszak en voor de kinderen is er een Supporter van schoon diploma.

Basisschool de Waterlelie scheidt het afval op school. Blikjes en drinkkartons worden apart verzameld en opgehaald. Hiervoor krijgt de school een bedrag per volle zak. Zij doen dit in het kader van de landelijke Opschoondag op zaterdag 25 maart.

Alle leerlingen doen mee en de oudere leerlingen nemen de jongeren mee om in de wijk het zwerfafval te verzamelen. Zij gaan met groene hesjes, handschoenen en een grijper de wijk in om het vuil in groene vuilniszakken te stoppen. Zo zorgen zij voor een betere leefomgeving. Aan het einde van de actie krijgen alle leerlingen een Supporter van Schoon diploma. Een goede manier om de leefomgeving schoon en opgeruimd te houden.

 

 

-advertenties-

-goede doel-