opening 1opening 3Op de Grote Rekendag 22 maart hebben de leerlingen van daltonschool Annie M.G. Schmidt in Buytenwegh de Leyens de hele dag op diverse manieren gerekend. Als opening van de Grote Rekendag vormden de leerlingen van de bovenbouw een rekenstraat door op volgorde van hun huisnummer aan de even of oneven kant van de straat te staan.

Directeur Inge Douwes opende de straat door het rekenlint door te knippen en de kinderen van de onderbouw liepen door de straat de school in. De hele dag zijn de kinderen bezig geweest met meten en rekenen met getallen. De uitdaging was om een huis in te richten en hier een plattegrond van te maken. Dit werd niet alleen op papier gedaan, maar ook op ware grootte uitgerekend en afgeplakt op de grond. De kleuters hadden geen gewone gymles, maar een rekengymles. In de hoeken moest geteld worden met hoeveel kinderen je in een hoepel staat of meetellen met de trom voor het aantal te zetten stappen.
Door te rekenen zonder rekenboek of –schrift en fysiek rekenproblemen op te lossen leren de kinderen nóg beter om samen tot innovatieve ideeën te komen. Daarnaast hebben ze veel plezier in het rekenen gehad.

-advertenties-

-goede doel-