The Crimson KingsOp zondagmiddag 2 april kan Zoetermeer zich opmaken voor de tweede editie ‘Gluren bij de Buren’. Maar liefst 55 woonkamers worden omgetoverd tot poppodium. Ook het Stadsmuseum Zoetermeer doet mee. Laat je meeslepen naar de zinderende hitte van de zuidelijke staten van America met The Crimson Kings.

Op zondagmiddag 2 april kan er in verschillende wijken in Zoetermeer gegluurd worden naar voornamelijk lokaal talent. Met maar liefst 164 optredens uiteenlopend van klassieke muziek tot een verhalenverteller is er voor elk wat wils. Laat je op 2 april verassen door Zoetermeerse gastvrijheid en al het moois wat de stad verder te bieden heeft.

 

The Crimson Kings

In Stadsmuseum Zoetermeer verzorgen The Crimson Kings van 13:45 – 14:15, van 15:15 – 15:45 en van 16:30 – 17:00 optredens in een passende omgeving: de jaren ’70-kamer in de tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken’. The Crimson Kings maken muziek die sterk beïnvloed is door Amerikaanse folksongs en countrymuziek. De muziek laat zich nog het beste omschrijven als een roadtrip: van het zuiden van Texas in de jaren ‘20 via het New York van begin jaren ‘60 naar de muziek van vandaag. Er zijn Invloeden van Woody Guthrie, Bob Dylon, Cash, Paul Simon, maar ook hedendaagse songwriters als Eels en Bonnie Prince Billy. Kortom: van ‘wegdroom-songs’ vol melancholie tot opzwepende country.

Mocht je op zoek zijn naar het perfecte zondagmiddaggevoel, kom dan zondag 2 april naar het Stadsmuseum Zoetermeer.

 

‘Gluren bij de Buren’ wordt georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer. Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van elk 30 minuten. Doordat de deelnemende woonkamers op fietsafstand van elkaar af liggen, is het mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken. ‘Gluren bij de Buren’ is gratis toegankelijk voor publiek, op deze manier wordt de laagdrempeligheid gewaarborgd.

Weten waar er allemaal gegluurd kan worden? Kijk op www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer  voor het volledige programma.

 

 

-advertenties-

-goede doel-