2017 3 15 WilmaWilma van Hengel is nu acht jaar ‘missionair opbouwwerker’, verbonden aan Perron 28 in Oosterheem, voor 18 uur per week. Er zijn meerdere ‘Perrons’ in Zoetermeer, die werken vanuit de kerken.

Perron 28 gaat uit van de kerken De Lichtzijde (Ned.ger./ Chr.ger.) en het Kompas (Ger. vrijgem.). In Oosterheem heb je ook Perron 61, dat gaat uit van de Oosterkerk (PKN). Sinds april 2008 is Perron 28 actief, puur met vrijwilligers. Vanaf 2009 kwam Wilma als vaste kracht. “Wij werken vanuit de kerken en zijn heel laagdrempelig. We willen laten zien in de praktijk wat het is om Jezus na te volgen. Daarin zijn we zeker niet perfect, maar dat maakt het ook spannend en mooi.”

Op de gevel van het pand, aan de Maasstroom 28, staat: ‘Iedereen is welkom’ en dat menen ze ook. De Perrons zijn open en gastvrij, voor mensen van alle leeftijden en van alle achtergronden. Perron 61 richt zich het laatste jaar alleen op tieners. Perron Centrum is nog aan het zoeken, maar ook daar zijn al diverse activiteiten. Bij Perron 28 zijn 100 vrijwilligers actief, van wie er 35 elke week meedoen of er zijn.

Wilma : “Naar Perron 28 komen mensen alle leeftijden, omdat we ook voor alle leeftijden programma’s aanbieden. Voor kinderen de kinderclub, het voorlezen en het kinderbuurtforum. Voor tieners de huiswerkbegeleiding, de extra vakantieactiviteiten, Superwoman en soms ook Rock Solid. Die tieners kunnen ook naar Perron 61. Voor jong volwassen vrouwen hebben we Lovely Ladies, voor alle leeftijden op maandag een maaltijd en voor senioren drie keer per week inloop en één keer een maaltijd.”

 

Wilma woont in Zoetermeer, is 62 jaar. Zij is drie keer moeder, drie keer stiefmoeder, vier keer schoonmoeder en vijf keer oma. De kleinkinderen zijn tussen 1 en 8 jaar oud. Vroeger combineerde zij het werk voor Perron met een onderwijsbaan. Wilma : “Dat heb ik 25 jaar met veel plezier gedaan, maar dat zou nu echt even te gek worden! Op zondag word ik gevraagd om voor te gaan in diensten en dat doe ik graag.”

 

Tekst: Frans Rijkaart

 

-advertenties-

-goede doel-