BrendaEen insluiper heeft vannacht huisgehouden bij 'Iedereen een maaltijd' in het Woonhart. Deze stichting zorgt voor maaltijden aan mensen die het niet breed hebben. De dief heeft veiligheidsglas ingetrapt en zichzelf daarmee flink verwond. Hij heeft de fooienpot en de laptop meegenomen. In de kassa zat een lading stuivers, maar dit was hem te min. Boegbeeld Brenda van deze stichting is ontroostbaar door deze trieste inbraak.

Het ziet er naar uit dat iemand zich heeft laten insluiten na sluitingstijd op zaterdag 25 maart. Dit aan de achterkant van de winkel in het Woonhart, daar waar de winkels bevoorraad worden. Daarna heeft de insluiper flink zijn best moeten doen om het veiligheidsglas van de lunchroom van 'Iedereen een maaltijd' te breken. Op de deur is een voetafdruk te zien van de dief en bij het kapot schoppen van het glas is hij gewond geraakt. Brenda Hartgring is hét gezicht van deze stichting en verteld wat er gebeurd is. "Ik kwam in de zaak en zag overval bloed. DNA materiaal is er genoeg. Ik zag dat mijn laptop weg was en dat de fooienpot leeg was gehaald. Ook de enveloppen met de vergoeding voor de vrijwilligers zijn allemaal weg. De kassa is met veel geweld opengebroken en het geld is weg. Nou ja, behalve de stuivers, dat was hem te min".

De recherche is in aantocht om de sporen op te nemen. Ondertussen komt er van alle kanten hulp en steunbetuigingen. Bas ter Burg van Ecoware heeft meteen een nieuwe laptop gegeven en ook werd er meteen een nieuwe la voor de kassa gebracht. Steun kwam in eerste instantie van 'De Positieve Ambassadeurs' die een roep om hulp op hun Facebook zette. Meteen kwamen er troostende woorden van wethouder Isabelle Vugs en zijn er veel mensen meteen langsgekomen om Brenda en de andere vrijwilligers te steunen.

"Ik ben het meest bang dat ik dadelijk geen geld genoeg heb om voor de mensen te koken. Zij rekenen op mij", zegt Brenda in tranen.

 

Deze trieste inbraak komt een maand na de feestelijke opening van stichting Iedereen een maaltijd in het Woonhart. Op de video de opening.

 

 

-advertenties-

-goede doel-