Eigenaren van panden in de Dorpsstraat in Zoetermeer gaan de winkelstraat op een bijzondere manier verbeteren. De straat krijgt namelijk de status van Bedrijven Investeringszone (BIZ). Dit betekent dat álle vastgoedeigenaren jaarlijks een bedrag inleggen om verbeteringen te financieren. In de Toekomstvisie Dorpsstraat sprak de gemeente de wens al uit voor een BIZ in de Dorpsstraat, mits daar voldoende draagvlak voor zou zijn. En dat is er.


dp DorpsstraatSamen met de vastgoedeigenaren is een draagvlakmeting georganiseerd. Van de 156 stemgerechtigden (panden) hebben 117 mensen gereageerd, waarvan 84 positief over de BIZ Dorpsstraat. Wethouder Mariëtte van Leeuwen (EZ): “Ik ben heel blij dat de draagvlakmeting in de Dorpsstraat Zoetermeer positief is uitgevallen. Het is heel goed dat vastgoedeigenaren het initiatief tot een BIZ-plan hebben genomen en ik kijk uit naar een verdere goede samenwerking met hen. Op deze manier investeren ook de vastgoedeigenaren in onze mooie Dorpsstraat, waarbij vanuit de gemeente een budget beschikbaar is om tot gezamenlijke investering te komen. Het winkelhart van de Dorpsstraat, onze oudste winkelstraat, gaat een mooie toekomst tegemoet!”.

 

Thuis voelen en een goede boterham

Als de ondernemers in de Dorpsstraat in de loop van 2017 een BIZ-aanvraag indienen moet het lukken om met de drie partijen, vastgoedeigenaren, ondernemers en gemeente de Dorpsstraat tot een interessant gebied te ontwikkelen, waar het goed toeven is, waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen en waar bewoners zich thuis voelen.

 

-advertenties-

-goede doel-