20170329 100118De 12-jarige Zoetermeerse Maxim Veereschild had een wens: een watertapkraan voor hem en zijn skatevrienden. Nu is het zover: hij staat er!

Maxim is met zijn vrienden vaak te vinden op 'zijn' skatebaan De Driesprong, aan het Burgemeester Vernède Sportpark. Vaak zijn ze er de hele dag aan het skaten. De jongens moesten echter steeds terug naar huis om hun waterfles te vullen. Maxim's moeder Gwenny speelde zijn vraag via Facebook door aan de wethouder. Het duurde even voordat de watertapkraan gerealiseerd kon worden, maar afgelopen woensdag konden Maxim en zijn vrienden de tap in gebruik nemen!

Wethouder Robin Paalvast (Duurzaam en Groen) dronk samen met Maxim en de directeur van Dunea, Wim Drossaert de eerste bekertjes water uit de nieuwe tap.

Duizenden mensen zijn regelmatig buiten actief. Of het nu gaat om sporten in clubverband, wandelen, fietsen of lekker buiten spelen. Als je buiten met je hobby bezig bent is het fijn dat dit op een veilige en prettige plek kan. Als je op die plek dan ook nog je flesje met water kunt vullen is dat ook nog gezond en helemaal cool!

 

Duurzame, gezonde leefomgeving belangrijk

Speelplekken en groene gebieden bevorderen het welzijn en de vitaliteit van inwoners en bezoekers. Een watertap draagt bij aan een gezondere leefstijl. Daarnaast zorgen de taps voor minder afval. De gemeente wil dit jaar een tiental watertaps plaatsen op grotere speelplekken en in groene gebieden. Dunea plaatst deze tapkranen, zorgt 10 jaar lang voor het onderhoud en rekent geen kosten voor het geleverde drinkwater.

 

-advertenties-

-goede doel-