IMG 5054Kijkt u ook altijd door de ramen van uw buren? Op zondag 2 april kunt u ongegeneerd gluren bij maar liefst 55 woonkamers, met 164 optredens, door heel Zoetermeer. De woonkamers worden omgetoverd tot incidentele poppodia met uiteenlopende genres.

 

Na een succesvolle eerste editie in november 2016, organiseert Floravontuur Promotie Zoetermeer zondag 2 april tussen 13.00 uur en 18.00 uur de tweede editie van Gluren bij de Buren. Kom deze dag genieten van voornamelijk lokaal talent. Met maar liefst 164 optredens uiteenlopend van singer-songwriters, verhalenvertellers, cabaret tot en met een illusionist, is er voor ieder wat wils! Laat u zondag verrassen door de Zoetermeerse gastvrijheid en al het moois wat de stad verder te bieden heeft.

Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van elk 30 minuten. Doordat de deelnemende woonkamers op fietsafstand van elkaar liggen is het mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken. Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk voor publiek, op deze manier wordt de laagdrempeligheid gewaarborgd.

 

Weten waar er allemaal gegluurd kan worden? Kijk op www.glurenbijdeburen.nl/zoetermeer  voor het volledige programma. In het programma hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden, check daarom de website.

 

Theatergroep Make it your own

Theatergroep Make it your own speelt hun meeslepende eenakter CAJACC tijdens de tweede editie van Gluren bij de Buren  op de Salomeschouw 55, om 14:30, 16:00 en 17:30.

De voorstelling die de theatergroep voor deze editie uit de kast heeft getrokken vertelt een historisch verhaal in een modern jasje: De zes vrouwen van de Engelse koning Hendrik VIII schetsen hun leven met hem en vertellen hoe zijn drang om een troonopvolger te produceren hun levens heeft bepaald. Hun verhalen tonen zijn transformatie van jonge God tot een monsterachtig figuur. Zes actrices, het minimalistische decor van de voorstelling, en het gebruik van multimedia in combinatie met de unieke locatie van een huiskamer beloven het publiek mee te slepen in dit verhaal vol ambitie en drama.

 

Help Gluren bij de Buren ook volgend jaar weer mogelijk te maken door een vrijwillige bijdrage te leveren. Deze mogelijkheid is er na elk optreden. De volgende editie van Gluren bij de Buren Zoetermeer zal plaatsvinden begin 2018. Wilt u op de hoogte worden gehouden of meedoen als artiest of met uw woonkamer? Stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gluren bij de Buren wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Zoetermeer, Fonds 1818, Zoetermeerfonds, Albert Heijn Zoetermeer, KultLab en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-