zwembadwater3In antwoord op de vraag van Zó! Zoetermeer of het college bereid is om actief op zoek te gaan naar een exploitant voor een zwembad heeft het college aangekondigd dat een externe deskundige zal onderzoeken of en onder welke voorwaarden de realisatie en exploitatie van een nieuw zwembad mogelijk is.

Op dit ogenblik zijn de drie zwembaden in Zoetermeer zo druk bezet met leszwemmen en zwemmen voor verenigingen, dat het nauwelijks mogelijk is om te gaan 'vrij' zwemmen. "Na de zomer wordt het leegstaande deel van het Keerpunt omgebouwd tot wellnesscentrum. We zijn blij dat het eindelijk gaat gebeuren, maar daarmee wordt de behoefte aan meer zwemwater nog niet opgelost." zegt Yvonne Bink-Winterkamp van de Zó!-fractie. "We zijn blij dat het college na de vele signalen uit de raad, nu serieus onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. We zullen aanvullend nog wel vragen wanneer we de uitslag van dat onderzoek kunnen verwachten, want hopelijk kunnen er dan snel stappen worden gezet."

Uit het onderzoek zal niet alleen moeten blijken of er een exploitant te vinden is, maar ook onder welke financiële voorwaarden, want het college gaat er van uit dat de gemeente hoogstwaarschijnlijk structureel zal moeten bijdragen om de exploitatie rond te krijgen. Bink: "Wij zullen moeten afwachten of een nieuw zwembad echt haalbaar is, maar we zijn blij dat er ieder geval een positieve stap wordt gezet."

-advertenties-

-goede doel-