IMG 4229 2Het fonds Monuta Helpt heeft aan de Zoetermeerse Stichting Boeken van Betekenis een donatie toegekend van € 2500,- voor het verwezenlijken van het project ‘Rouwen om het verlies van een baby’. Stichting Boeken van Betekenis is een ideële organisatie die zich inzet voor mensen die lijden onder ernstig verlies. De goede doelen-organisatie van uitvaartonderneming Monuta gaf de bijdrage vanwege het maatschappelijk belang van het project.

Stichting Boeken van Betekenis wil mensen helpen om niet vast te lopen in rouw en na verlies een weg terug te vinden naar levensvoldoening en geluk. Die hulp wordt geboden met en door boeken die van betekenis zijn omdat ze informatie en erkenning bieden bij specifieke soorten verlies. Het project ‘Rouwen om het verlies van een baby’ is het eerste project dat het bestuur, bestaande uit Ingrid Nijssen, Tineke Reuser, Dorothé van Heck, Ton Beckers en Kathy Beckers-Mansell, heeft opgezet.

Wanneer ouders een baby verliezen, is de omgeving en de maatschappij geneigd om het verlies te beschouwen als een verlies waar ouders snel weer overheen komen, omdat men meent dat de ouders niet veel te betreuren hebben om een kind dat niet of nauwelijks heeft geleefd. Deze opvatting komt niet overeen met de realiteit van de beleving van ouders die een baby verliezen en veroorzaakt extra leed. Daarom is het nodig dat er aandacht is voor deze onderbelichte vorm van rouw, dat er kennis en informatie beschikbaar komt over dit thema, zodat ouders die een baby verliezen betere zorg krijgen.

Het project bestaat uit het boek Rouwen om het verlies van je baby dat in november 2017 zal verschijnen bij uitgeverij In De Wolken van rouwdeskundige Riet Fiddelaers-Jaspers. Het boek is geschreven door Kathy Beckers-Mansell, in hoedanigheid van rouwtherapeut én van weemoeder, i.e. moeder van een overleden kind. Naast het boek omvat het project filmpjes waarin de thema’s en kernpunten van het boek in beeld worden gebracht, zodat de inhoud ook beschikbaar is voor mensen die niet willen of kunnen lezen. Een ander belangrijk onderdeel van het project is de schenking van boeken aan de neonatologie afdelingen van ziekenhuizen in het hele land, zodat ouders, artsen, verpleegkundigen en andere betrokken hulpverleners geïnformeerd worden. Tot slot omvat het project lezingen, presentaties en workshops, waarin kennis over het thema verspreid wordt en waardoor er meer maatschappelijk bewustzijn ontstaat over het thema babysterfte.

 

Meer informatie over het project en de stichting is beschikbaar op de website www.boekenvanbetekenis.nl

-advertenties-

-goede doel-