davinci veiligBasisschool Da Vinci doet op 3,4 en 5 april mee met de gezamenlijke actie ‘Veilig naar school’. De scholen aan de Spitsbergen in de wijk Oosterheem, vragen hiermee aandacht voor de verkeersproblemen die rond schooltijd ontstaan.

Bij het brengen en halen van de kinderen ontstaan in de straat problemen door de enorme hoeveelheid aan verkeer, de beperkte ruimte rond het gebouw en het gedrag van de verkeersdeelnemers daarop. Met de actie wil de school de verkeersdeelnemers bewust maken van hun gedrag. Leerlingen uit de leerlingenraad en hulpouders van Da Vinci zijn deze dagen buiten aanwezig om te ondersteunen en tips te geven.
Tijdens de lessen op school wordt er regelmatig aandacht besteedt aan het thema ‘Verkeer’ in de klassen. Bij de kleuters is dit terug te zien in de knutselwerkjes of de bouwhoek, waar treinbanen worden gemaakt.
Zij hebben ook een buiten les gehad, verzorgd door Onderwijsadvies, waarin ze leerden hoe ze veilig kunnen oversteken of als je met de step of fiets onderweg bent waar moet je dan op letten.
De actie is naar het idee van SCHOOL op SEEF, www.schoolopseef.nl.

-advertenties-

-goede doel-