IMG 3541Ondanks het mooie weer en een belangrijke voetbalwedstrijd kwamen op zondagmiddag 2 april toch veel bezoekers naar The Golden Tulip Zoetermeer Jazz club voor een geweldig optreden van Jurjen Donkers. Jurjen werd begeleid door Eric Ineke op drums, Simon Rigter op tenorsax, Robert Koemans op piano en Cas Jiskoot op contrabas.


Jurjen Jonkers was jarenlang de assistent bij Rita Reys die ook zijn zangtalenten heeft ontdekt. Eric Ineke speelde o.a. met Dexter Gordon, Johny Griffin. Hij was 34 jaar lang te zien op het North Sea Jazzfestival. Op 1 april, zijn verjaardag, kreeg Eric tot zijn grote verassing een koninklijke onderscheiding opgespeld door de locoburgemeester van Amsterdam.
De saxofonist Simon Rigter heeft een vaste plaats in het Jazz orchestra of the Concertgebouw en hij trad o.a. op met George Coleman, Joe Cohn en Pim Jacobs. Robert Koemans speelde met grote namen als Benjamin Herman, Martijn van Iterson en John Barnes. De jongste van de begeleiders, Cas Jiskoot, is een geweldige bassist en speelt in het Gijs Idema Trio.
Het publiek kon de zeer bekende nummers zoals I can't give you anything but love zeer waarderen. Een van de favoriete componisten van Jurjen is Irving Berlin zodat het publiek natuurlijk mocht genieten van de nummers Cheek to Cheek en They say it's wonderfull.

 

Foto's: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

-advertenties-

-goede doel-