De expositie ‘Met het oog op de horizon’ van beeldend kunstenaar Anet Verdonk is vanaf 15 april te bewonderen in de Adventskerk van Zoetermeer. Verdonk toont boeiende zeegezichten en landschappen.

anet1In de kunst is de horizon nooit zomaar een lijn tussen de aarde en de lucht. De horizon is slechts een scheidslijn tussen wat we zien en wat erachter verdwijnt. De schilderijen van beeldend kunstenaar Anet Verdonk zijn hiervan een mooi voorbeeld. Haar werk bevindt zich op een spannende grens tussen realisme en interpretatie. Anet: “De horizon, de einder, is tot waar je kunt kijken. Door verder te lopen, verandert die horizon voortdurend. De horizon blijft immers per definitie op afstand. Als je er naartoe bent gewandeld, is er verderop weer iets nieuws te zien. Mijn schilderijen zijn in dat opzicht een uitbeelding van ons eigen leven. Totdat wij zelf achter die horizon verdwijnen. Overigens zie je niet in al mijn schilderijen een horizon, of hooguit een beetje. Dan staat er een boom of zelfs een heel bos in de weg.”

Feestelijke opening

Op 15 april gaan de deuren om 13.00 uur open en vanaf 15.30 uur is er een feestelijke opening met een korte inleiding door de kunstenaar.

Praktisch

De tentoonstelling loopt van zaterdag 15 april t/m zaterdag 6 mei en is in deze periode geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3 te Zoetermeer (aan het Wilhelminapark in het Oude Dorp). Website Anet Verdonk: www.anetverdonk.nl, Website Adventskerk: http://www.vcgz.nl/

 

-advertenties-

-goede doel-