In de wijk Meerzicht laat de gemeente Zoetermeer aan de Toverberg een nieuw integraal kindcentrum (IKC) bouwen. In dit kindcentrum bij basisschool ’t Schrijverke komt ook een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een centrum voor jeugd en gezin. De bouw wordt binnenkort weer hervat.

schrijflettersTijdens de laatste fase van de bouw van het IKC deed er zich een onverwachte ontwikkeling voor. De bouwkundig aannemer Van Deelen was niet meer in staat aan haar verplichtingen te voldoen. De gemeente heeft daarop het contract met deze aannemer ontbonden. Dat de aannemer niet meer aan de verplichtingen kon voldoen, werd een paar dagen later bevestigd door het faillissement van de aannemer.

De gemeente heeft direct de noodzakelijke maatregelen getroffen om de vertraging van de bouw zo veel mogelijk te beperken en deze zo spoedig mogelijk te kunnen vervolgen. Eén van die maatregelen is het opnieuw selecteren en contracteren van een bouwkundig aannemer die de bouw van het ‘IKC de Toverberg’ kan afronden. De gemeente heeft drie partijen uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Deze partijen zijn geselecteerd op onder meer hun kennis en ervaring, lokale bekendheid, bekendheid met de werkwijze en communicatie binnen gemeenten en hun financiële situatie. De nieuwe aannemer start onmiddellijk na de gunning met de afbouw, zodat het ‘IKC de Toverberg’ na de zomervakantie in gebruik genomen kan worden.

-advertenties-

-goede doel-