20170411 100541Daltonschool Annie M.G. Schmidt en Kinderdagverblijf de Drie ballonnen vestiging Buytenwegh gingen samen naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2017. Op een heerlijk zonnige ochtend volgden maar liefst ruim 120 kleuters en peuters een les buiten, in het Binnenpark.

Daltonschool Annie M.G. Schmidt en Kinderdagverblijf de Drie Ballonnen worden in de toekomst een IKC (Integraal kind centrum), daarom gingen de peuters (3 jaar) en een paar ukken (2 jaar) van het kinderdagverblijf deze dag samen met de kleuters van groep 1 en 2 naar buiten. Zij deden een speurtocht waarbij ze in het park zochten naar dieren en planten. Ook de natuurspeeltuin in het Binnenpark werd 'natuurlijk' bezocht, de kinderen konden hier op ontdekkingsreis. Kleuters hielpen elkaar en de kleinere kinderen met het klimmen over boomstammen en het zoeken naar kleine diertjes.

Op de Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. De buitenlessen op de Annie M.G. Schmidt werden in ieder geval met heel veel enthousiasme ontvangen door de kinderen!



-advertenties-

-goede doel-