Zoetermeer maakt zich op voor een fantastisch Bevrijdingsfestival! Het belooft vrijdag 5 mei een prachtige dag te worden met muziek en vermaak voor jong en oud. Speciaal voor 50-plussers vertoont Cameo Filmhuis gratis het aangrijpende liefdesdrama 'Frantz'.

Filmvoorstelling Frantz 1De film ‘Frantz' speelt zich af in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die dezelfde oorlog als hij meemaakte. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens.

Kaarten

De film begint om 13.30 uur. Kaarten voor deze film zijn vanaf woensdag 12 april verkrijgbaar bij de kassa van het Stadstheater. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij. Reserveren is niet mogelijk. Tijdens de pauze biedt het Stadstheater gratis koffie en thee aan en zorgt bakker Jongerius voor heerlijke oranje muffins. En traditiegetrouw  is er voor de bezoekers ook een glaasje advocaat met slagroom. De ouderenbus rijdt op vrijdag 5 mei een aangepaste dienstregeling om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven de filmvoorstelling te bezoeken.

 

-advertenties-

-goede doel-