De Zoetermeerse supermarkten van Jumbo zitten vol. Zij hebben geen last van de staking van het personeel bij de distributiecentra. Willem van Staveren, manager filiaal Meerzicht, heeft navraag gedaan bij al zijn collega's. Ook hij heeft vernomen dat er winkels in Nederland zijn die problemen kennen, maar in Zoetermeer kunnen klanten gewoon hun paasinkopen doen.

jumbo

Op 13 april heeft de rechter in Utrecht uitspraak gedaan over de staking van het personeel van de Jumbo in de distributiecentra. De rechter heeft besloten de staking niet te verbieden. Vanochtend in de landelijke media kwam het bericht dat de staking grote gevolgen heeft voor de bevoorrading van de supermarkten. Willem van Staveren van de Jumbo Meerzicht belde daarop al zijn Zoetermeerse collega's. "Er zijn zes filialen in Zoetermeer en ze zijn allemaal bevoorraad. Mijn bevoorrading kwam vanochtend heel vroeg. Wij moesten dit wel even oplossen, maar de winkel en het magazijn staan vol".

Er zijn twee Jumbo's in Rokkeveen en verder in Buytenwwegh, Meerzicht, Oosterheem en Seghwaert. Willem vertelt dat klanten zich geen zorgen hoeven maken. "Iedereen kan gewoon zijn paasinkopen doen. Ik weet niet hoe het in andere steden is, maar hier in Zoetermeer hebben wij alles onder controle. Onderling hebben we afgesproken dat wanneer één van de winkels een product niet meer heeft, wij elkaar helpen".

Hoe lang de staking gaat duren is onduidelijk en ook is het nooit met zekerheid te zeggen of er in Zoetermeer wel problemen kunnen ontstaan in de bevoorrading, maar in de distributiecentra is het niet al het personeel dat staakt. Voor de winkels betekent dit voorlopig dat ze op ongewone tijden bevoorraad worden, maar is er verder geen probleem in onze stad.

Ook de Jumbo winkels zijn met de paasdagen open.

-advertenties-

-goede doel-