DSC 9286Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer, plaatste afgelopen woensdag samen met directeur SnowWorld Koos Hendriks symbolisch het eerste zonnepaneel op het schuine dak van SnowWorld. Hiermee is de start van het grootste zonnestroomproject van de Nederlandse vrijetijdsindustrie een feit.

In opdracht van SnowWorld installeert Indi Energie in de komende maanden 10.000 zonnepanelen op de daken van de twee locaties van SnowWorld in Nederland. Het vermogen van de panelen is 2,7 MW, genoeg voor de jaarlijkse energiebehoefte van circa 800 huishoudens. Wim Moerman, CFO van SnowWorld: “De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte.”

Indi Energie verzorgt het gehele projectmanagement en regelt de financiering van de zonnepanelen. Het zonnestroombedrijf KiesZon ontwierp het systeem, neemt de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening en zal het onderhoud verzorgen. Powerhouse, dochtermaatschappij van Essent en energieleverancier van SnowWorld, adviseerde SnowWorld in het traject om energieverbruik te verduurzamen en te besparen op energiekosten.

SnowWorld zal de komende vijftien jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.

 

Foto ('s) door: Anas Kattan

-advertenties-

-goede doel-